Konferencijska liga, kvalifikacije, 4. pretkolo, 19.08.2021, 20:00 h, Stadio Toumba, Solun
Suci: Jérôme Brisard, Benjamin Pages, Cyril Mugnier (Francuska)
PAOK
PAOK
Niko Galešić 90'+4' (ag)
1:1(0:1) Rijeka
Ivan Lepinjica 33'
Rijeka

Rijeka nesretnim autogolom duboko u nadoknadi ispustila pobjedu u Solunu

Matej Kačan • četvrtak, 19.08.2021.
Rijeka nesretnim autogolom duboko u nadoknadi ispustila pobjedu u Solunu
Foto: Pixsell

Nogometaši Rijeke šokantnim su autogolom u sudačkoj nadoknadi nakon kornera ispustili pobjedu protiv PAOK-a u Solunu, ali i dalje imaju aktivan rezultat za uzvrat...

PAOK
PAOK
Rijeka
31
Alexandros Paschalakis
2
Rodrigo Soares
(do 31')
5
Fernando Varela
15
Jose Angel Crespo
20
Vierinha
27
Jasmin Kurtić
(do 90')
22
Stefan Schwab
14
Andrija Živković
(do 72')
21
Diego Biseswar
(do 71')
7
Omar El Kaddouri
(do 89')
9
Karl Swiderski
Pričuvni igrači
13
Lucas Taylor
31'
70
Georgios Koutsias
71'
10
Thomas Murg
72'
44
Anderson Esiti
89'
23
Shinji Kagawa
90'
Trener
Razvan Lucescu
27
(do 72')
33
(do 89')
Pričuvni igrači
 
Trener
Goran Tomić

Nogometaši Rijeke dugo su držali vodstvo u Solunu, ali ipak na Rujevicu idu s remijem. Iako je PAOK bio favorit, Riječani su dugo odolijevali s 1:0, da bi si duboko u sudačkoj nadoknadi zabili autogol te su dali Grcima veću šansu u uzvratu.

Već nakon nekoliko sekundi PAOK je pokazao da se neće suzdržati od napada i udaraca čak i izvana pa je nakon 40 sekundi igre Biseswar potegnuo s nekih 30 metara, ali potpuno neopasno za Prskala koji lako hvata.

Jako teško se Rijeka nosila s pritiskom PAOK-a u početnim minutama i nije mogla izaći s loptom u dužim razdobljima, dok su Grci imali nekoliko opasnijih izlazaka koje je gostujuća obrana čistila prije prave prilike i udarca.

Obrambene reakcije Rijeke natjerale su PAOK da pokušava dalekometnim pokušajima, a jedan takav je Andrija Živković poslao s 25 metara pokraj Prskalovih vrata.

Rijeka je po prvi put opasno zaprijetila u 17. minuti. Tomečak je izašao visoko te je našao u sredini na lopti koju mu je spustio Abass. Potegnuo je iz prve sa 17 metara, a lopta od bloka skoro vara Paschalakisa koji ipak čupa i šalje u korner.

U 20. minuti je Prince Ampem zaprijetio, također korak-dva van kaznenog prostora s lijeve strane, ali lopta ide malo pokraj suprotne stative. No, bilo je jasno da su gosti prebrodili početni pritisak i da su se počeli buditi.

Uglavnom su se u prvih pola sata svi pokušaji sveli na one iz daljine pa je tako u 27. nakon odbijene lopte s 18 metara tukao i Jasmin Kurtić, ali to ide pokraj Rijekinog gola. U 31. minuti problemi za PAOK, Rodrigo Soares osjetio je zadnju ložu i Razvan Lucescu mora mijenjati dosta rano, i to na poziciji na kojoj vjerojatno nije planirao.

Rijeka je definitivno od 15. do 30. minute izgledala bolje nego na početku te se organizirala i stala u visoki pritisak, a to je urodilo plodom u 33. minuti. Ukradena je lopta na 40 metara od PAOK-ovog gola, a Gnezda Čerin je dodao Ivanu Lepinjici koji je napravio nekoliko koraka s loptom i s 18 metara lijepo potegnuo po zemlji, a lopta se zakoprcala u mreži.

No, odmah potom kreću problemi za Gorana Tomića jer se za zadnju ložu uhvatio Andrija Vukčević koji je na kraju ipak nastavio s igrom, a onda stižu i nezgodan pokušaj Swiderskog te gužva u kaznenom prostoru Rijeke nakon slobodnog udarca.

U 45. minuti možda i najbolja prilika PAOK-a, Biseswar je opet dobio previše prostora te je ubacio na glavu Swiderskog koji puca iz blizine, ali taj udarac glavom ide ravno u Prskala. Prvo poluvrijeme ipak je svojom dobrom akcijom preko Tomečaka i Ampema zaključila Rijeka, ali je na odoru ostalo 1:0.

U drugo poluvrijeme PAOK je krenuo bolje i u prvih pet minuta je imao dvije potencijalno vrlo opasne šanse. U 49. je Biseswar tražio Swiderskog, ali je Krešić reagirao, dok je dvije minute kasnije Swiderski uspio uputiti udarac, ali je on išao preka vrata i ispalo je manje od onog čemu su se Grci nadali.

Swiderski je pucao iz svih oružja i pozicija, uglavnom na rubu 16 metara i od tuda dolazi nova prijetnja u 53. minuti, ali opet slabo i ravno u Prskala. Samo minutu kasnije opet je moglo biti vrlo opasno, ovaj put je Živković ubačajem tražio Swiderskog koji je bio sam na drugoj stativi, ali Krešić čisti prije Poljaka.

Jako teške trenutke živjela je Rijeka do 60. minute pa je u 58. Prskalo spašavao novi potencijalni zicer kad je Vierinha ubačajem tražio El Kaddourija, ali ovaj nije zahvatio i vratar Rijeke hvata.

U 61. novi pokušaj PAOK-a iz daljine, ovaj put s već standardnih 18 metara prijeti i Kurtić, ali opet pokraj gola pa opet i Biseswar čiji je udarac skrenut u korner.

Rijeka se po prvi put pojavila u drugom poluvremenu u 64. minuti dobrom akcijom i polukontrom, ali je domaćina dobrom reakcijom spasio Schwab. Jako čupavo bilo je u 69. minuti kad je PAOK opet napao po odbijenoj lopti iz slobodnjaka, a nakon ponovnog pokušaja jednog od domaćih igrača je lopta preletjela istrčalog Prskala, samo da bi Vukčević izbio s crte.

Samo su se nizali pokušaji PAOK-a pa je u 71. sjajnu šansu iz voleja imao Kurtić koji je imao gol na pladnju, ali ide preko vrata.

PAOK je napadao, korneri su se nizali s udarcima, ali nije se činilo da u svemu tome ima posebne ideje kod domaćina pa su se u 78. minuti već pojavili i zvižduci domaće publike jer Rijeka je organizirano stoički podnosila sve te napade.

Nakon slinih pokušaja PAOK-a dogodio se i jedan bijeg Rijekinih igrača u 82. minuti preko Bušnje, ali je po pokušaju povratne u kazneni prostor loše to odradio i samo dodao loptu domaćem vrataru.

U 89. jedan od rijetkih pokušaja domaćina iz blizine, Swiderski je uklizao na nisku loptu s lijeve strane, ali u korner, pa nakon toga Prskalo spašava paradom nakon ponovnog pokušaja po udarcu iz kuta.

Ipak je PAOK nakon silnih pokušaja stigao do izjednačenja. Nakon kornera u trećoj minuti nadoknade je u skoku bio Varela, ali sečini da je lopta pogodila nekog od igrača Rijeke, vjerojatno Galešića te je prevarila Prskala i donijela remi Solunjanima.

No, Rijeka na kraju balade ipak ima vrlo aktivan rezultat za Rujevicu iako ima žaliti za mnogočime u ovom susretu.

FOTO: Motionteam/PIXSELL

Konferencijska liga, kvalifikacije

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!