Ostali sportovi

Hrvatske odbojkašice upisale i drugu pobjedu, pala Bjelorusija

Mihaela Bradovski • subota, 21.08.2021.
Hrvatske odbojkašice upisale i drugu pobjedu, pala Bjelorusija
Foto: Pixsell

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija nastavila je s odličnim igrama na Europskom prvenstvu u zadru. Nakon 3:0 protiv Švicarske, istim rezultatom svladana je i Bjelorusija...

Jako dobar posao odrađuju hrvatske odbojkašice u Zadru. Upisane su dvije pobjede bez izgubljenog seta, one protivnice za koje se smatralo da je Hrvatska bolja od njih, nisu uspjele iznenaditi.

Nakon slavlja protiv Švicarske na startu Prvenstva, uslijedio je dvoboj s Bjelorusijom koja je krenula porazom od Italije. Hrvatska je potpuno dominirala, odigrala još bolje nego sa Švicarkama i posebno u trećem setu razbila Bjeloruskinje.

U prvom setu sve do završnice nije bilo posebnih odvajanja. Hrvatska je uspjela završiti set serijom 6:1 i tako je došla do vodstva.

U drugom setu Hrvatska se uspjela odvojiti i povesti 17:13, no Bjelorusija se vratila, poravnala na 19:19 i do kraja seta igralo se praktički poen za poen. Hrvatska je na kraju ipak uspjela doći do seta s 25:23.

Bjelorusija je tu potpuno pala, Hrvatska je preuzela kontrolu u potpunosti i treći et dobila je vrlo lako s glatkih 25:15.

Sjajan start za Hrvatsku koja je tako krenula s dvije pobjede 3:0 i u odličnom raspoloženju čeka dvoboj protiv Slovačke u trećem kolu.

Europsko prvenstvo, drugo kolo:
Hrvatska - Bjelorusija 3:0 (25:19, 25:23, 25:15)

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!