Ostali sportovi

Hrvatske odbojkašice upisale i četvrtu pobjedu, s Italijom za prvo mjesto

Mihaela Bradovski • utorak, 24.08.2021.
Hrvatske odbojkašice upisale i četvrtu pobjedu, s Italijom za prvo mjesto
Foto: Pixsell

Niti Mađarska nije uspjela zaustaviti Hrvatsku! Još jedan sjajan nastup za izabranice Danielea Santarellija koje su izgubile prvi set na ovom Europskom prvenstvu, ali svejedno su bile bolje od Mađarica s 3:1...

Mađarice su bile najteži protivnik u dosadašnjem dijelu Europskog prvenstva za izabranice Danielea Santarellija, ali osim jačeg otpora, nisu mogle napraviti nešto više. Hrvatska je odigrala još jedan jako dobar meč i potvrdila se kao vrlo kvalitetna reprezentacija.

Hrvatska je izgubila prvi set na ovom Prvenstvu, Mađarska je u tom drugom setu uspjela napraviti preokret nakon dobrog početka Hrvatske i do kraja seta nije imala nekih posebnih problema.

U prvom setu Mađarice su povele s 15:11 nakon čega Hrvatska veže pet poena, radi preokret i do kraja seta ima potpunu kontrolu te uzima to razdoblje igre s 25:19.

Drugi set prelomljen je na njegovoj sredini kada je Mađarska serijom 4:0 pobjegla na 18:14 i do kraja seta Hrvatska nije uspjela ozbiljnije zaprijetiti.

Međutim drugi i treći set bili su posve drugačija priča. Hrvatska je ponovno imala potpunu kontrolu, izgledala je odlično i Mađarice su imale velikih problema. Mađarski izbornik pokušavao je razbuditi svoje igračice, ali Hrvatska je ostala čvrsta, nije popuštala i dominirala je susretom.

Završilo je 3:1 za Hrvatsku, po setovima 25:19, 21:25, 25:17, 25:21, za bildanje samopouzdanja uoči najtežeg meča u dosadašnjem dijelu turnira, protiv jakih Talijanki.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!