Rukomet

Hrupec o kraju karijere Magdalene Ećimović: 'Iznenađen sam, mislim da to nije fer'

Mihaela Bradovski • utorak, 24.08.2021.
Hrupec o kraju karijere Magdalene Ećimović: 'Iznenađen sam, mislim da to nije fer'
Foto: Pixsell

Neven Hrupec ponovno je na klupi Podravke, kreće ispočetka s dosta izmjena u kadru, ali nada se kako će ekipa ostati na okupu i polako se dizati...

Jedna od rukometnih priča ovog ljeta je neočekivani odlazak u mirovinu Magdalene Ećimović. Mlada vratarka iznenada je odlučila završiti karijeru iako su se od nje očekivale velike stvari.

Novi trener Podravke Neven Hrupec razgovarao je s Magdalenom i smatra kako je mogla pomoći klubu dok se ne pronađe neko novo rješenje.

"Ostao sam iznenađen. Sreo sam kasnije Magdalenu u dvorani i popričao s njom dvije-tri minute. Objasnila mi je da se jednostavno zasitila svega i da u životu vidi neke druge stvari. Poštujem je kao osobu, ali mislim da to nije fer i da je to trebala napraviti znatno ranije. Podravka je prevelik klub da bi se cijeli projekt ugrozio na takav način. Možda je trebala ostati pomoći još barem šest mjeseci, ali ako netko ne želi, ne znam koliko bi bilo koristi od svega", istaknuo je Hrupec za Sportske novosti.

Podravka je ostala na dvije vratarke i to Dumanskoj i Tucaković, htio je Hrupec pojačati tu poziciju još jednim imenom, ali nije uspio.

"Imamo Dumansku i Antoniju Tucaković za koju sam i prije sezone rekao da bi mi bilo žao da sjedi na klupi, neka grabi tu svoju šansu, pogotovo kroz domaće prvenstvo i kroz Ligu prvakinja ako dobije minute. Veliki je rizik ići u Ligu prvakinja s dvije vratarke, ali u takvu sam situaciju doveden prije samog početka priprema. Razgovarali smo s Lucijom Bešen iz Lokomotive, nije mi jasno zašto ona i još neke mlade igračice iz Hrvatske nisu prihvatile Podravkin poziv. Ipak bi Liga prvakinja bila dobra i za njen razvoj, a i za hrvatsku reprezentaciju. Ona je odlučila ostati u Lokomotivi, to je njen izbor, želim joj puno sreće."

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!