Ostali sportovi

Amela Nicol Imširović postala dvostruka svjetska prvakinja u kuglanju za mlađe juniore

Sportnet • petak, 27.08.2021.
Amela Nicol Imširović postala dvostruka svjetska prvakinja u kuglanju za mlađe juniore

Posljednjeg dana Svjetskog prvenstva mlađih juniora U18 kada se već tradicionalno igra pojedinačno, zbraja kombinacija i dijele medalje za poredak nacija, naše kuglačice su odigrale posljednje nastupe vrhunski pa je Hrvatska osvojila danas ukupno tri zlatne i jednu brončanu medalju...

Amela Nicol Imširović postala je svjetska prvakinja u pojedinačnoj konkurenciji srušivši 577 čunjeva, a napeto je bilo do zadnje kugle jer srebrna Kristina Trošić iz Srbije je iza Amele sa samo dva čunja manje, a Slovenka Špela Kunćić je brončana s 573 srušena čunja.

Uz Amelu, broncu je u kombinaciji osvojila i Sara Pejak. Odličnim nastupima naših kuglačica i kuglača, Hrvatska je postala i najbolja nacija ovog Svjetskog prvenstva s osvojene četiri zlatne i dvije brončane medalje, a iza su ostali domaćini Slovenija i Mađarska kao treća najbolja nacija.

U pojedinačnom natjecanju u ženskoj konkurenciji nastupili su još uz Amelu i Sara Pejak koja je nastup završila na četvrtom i Anamarija Grdić na jedanaestom mjestu, a u muškoj Karlo Petranović završio je na trinaestom mjestu, Fran Hećimović na osamnaestom i Karlo Boroš na devetnaestom mjestu.

Otvorenje Svjetskog prvenstva juniora U-23 na redu je 27.08. u 18 sati, a traje do 31. 08.2021. natjecanjem u pojedinačnoj konkurenciji kada također očekujemo dobre rezultate.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!