Nogomet

Bjelica: 'Važno je da mi budemo vrhunski, a onda imamo velike šanse za pobjedu'

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 27.08.2021.
Bjelica: 'Važno je da mi budemo vrhunski, a onda imamo velike šanse za pobjedu'
Foto: Pixsell

Osijek i Dinamo sastaju se u nedjelju, a trener Osječana Nenad Bjelica vjeruje kako njegova momčad ima velike šanse za pobjedu ako bude u pravom izdanju...

Zajedništvo je najbolja taktika! To je moto s kojim su se Bijelo-plavi okrenuli nedjeljnom sudaru s Dinamom. Pokazalo je to druženje s navijačima u srijedu na kojem su igrači Osijeka, predvođeni Nenadom Bjelicom, dobili silnu količinu pozitivne energije, a navijači svih godina još jednom potvrdili koliko su privrženi Bijelo-plavima.

"Bilo je jako lijepo na druženju s našim navijačima, samo neka situacija s koronavirusom bude bolja pa će biti i više takvih druženja. Mislim da je to potrebno da bi se još više homogenizirali s našim navijačima, da u djeci probudimo tu ljubav koju im usađuju njihovi roditelji. Kada se uspiju sresti sa svojim idolima sigurno će još više zavoljeti klub, a mi ćemo sa strane kluba raditi da toga bude što više."

Tjedan iza nas iskorišten je i za povratak u trening Mihreta Topčagića i Marija Jurčevića koji imaju problema s ozljedama, a sada su u konkurenciji za momčad.

"Iza nas je kvalitetan tjedan, atmosfera je dobra nakon poraza u Puli koji je bio neočekivan, ali zaslužen. Dečki su dobro trenirali, svakodnevno bili fokusirani na ono što smo željeli pripremiti za nedjeljnu utakmicu i mislim da spremni dočekujemo suparnika."

Osvrnuo se Bjelica i na kvalitetu Dinamove momčadi.

"Dinamo je sjajna momčad, sa sjajnim igračima i odličnim trenerom. Ostvarili su svoj cilj igranja minimalno Europske lige. Liga prvaka je šlag na tortu, ali već ulaskom u grupnu frazu Europa lige su ispunili svoj cilj. Vidjet ćemo kako će se to reflektirati na njih u nedjelju, ne mogu predvidjeti ni sastav ni sustav jer su dosta mijenjali u zadnje vrijeme, ali pripremit ćemo se na najbolji mogući način. Važno je da mi budemo vrhunski, ako je tako onda su izgledi za pobjedu u svakoj utakmici velike."

Strateg Bijelo-plavih najavio je i standardizaciju momčadi.

"Vidjet ćemo hoće li biti promjena. Nisam još sto posto odlučio na koji ćemo načina istrčati u nedjelju. Devet, deset igrača imam u glavi, ali i još neke nedoumice. Ova zadnja dva treninga će mi dati odgovor na pitanje hoće li biti promjena. Sezona je duga i teško je da će jedna momčad od prvog do 36. kola igrati s istom postavom. Poznat sam po tome da vjerujem svojim igračima, svaki u kadru ima priliku igrati. Svaki trener teži određenoj standardizaciji momčadi, u odnosu na zadnju utakmicu neće biti previše izmjena jer i u dobru i u zlu morate dati podržku svojim igračima. Nadam se da ćemo pokazati pravo lice i pobijediti jakog suparnika."

Optimističan je i Slavko Bralić, pouzdani oslonac u zadnjoj liniji.

"Situacija u momčadi je jako dobra nakon neugodnog iznenađenja porazom u Puli. Momčad je svjesna da nismo dali maksimum, ali analizirali smo pogreške i okrenuli novi list. Slijedi Dinamo od kojeg ne treba veći motiv, svi su spremni, imamo kvalitetu za nositi se s njima i s nestrpljenjem očekujemo početak utakmice, Tko iz Dinama prijeti? Nema potrebe izdvajati nekoga jer svi znamo da Dinamo ima izvrsne pojedince koji u svakom trenutku mogu napraviti prevagu. Moramo biti koncentrirani i čvrsti da ih što bolje zatvorimo, nema tu neke velike mudrosti."

AUTOR: NK Osijek

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3333:51-1837
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!