Tenis

Neuništivi Ivo Karlović izborio glavni ždrijeb US Opena

Branimir Korać • subota, 28.08.2021.
Neuništivi Ivo Karlović izborio glavni ždrijeb US Opena

Ivo Karlović upisao je i treću pobjedu u kvalifikacijama US Opena i izborio je ulazak u glavni ždrijeb. Karlović je bio koban za Yuichija Sugitu...

Dvoje Hrvata prošlo je kroz kvalifikacije US Opena u glavni ždrijeb. Ranije je to kod tenisačica napravila Ana Konjuh, a sada kod tenisača Ivo Karlović.

Karlović na kraju karijere piše još jednu lijepu priču, upisao je tri pobjede u kvalifikacijama te će u glavnom turniru prijetiti Andreju Rubljovu koji će mu biti sljedeći protivnik.

Yuichija Sugitu sredio je u dva seta, zakucao je 25 aseva uz samo jednu dvostruku servis pogrešku te čak 88 posto osvojenih poena nakon što mu je ušao prvi servis.

U prvom setu poveo je s 4:1 da bi se Sugita uspio vratiti na 4:3. No Japanac je još jednom izgubio svoj servis i Karlović uzima prvi set sa 6:3.

U drugom setu breakova nije bilo i odluka je pala u 13. igri. Tamo je Karlović bio bolji sa 7:5 te je izborio nastup u glavnom turniru gdje ga na početku čeka težak posao.

Karlovića na startu glavnog turnira čeka Rubljov, a Konjuh će u prvom kolu igrati protiv mlade Kanađanke Leylah Fernandez.

US Open, kvalifikacije, treće kolo:
Ivo Karlović (Hrvatska) - Yuichi Sugita (Japan, 15) 6:3, 7:6(5)

Pratite US Open na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog plana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!