Automoto

Lando Norris pomaknut za pet mjesta na startu

Matej Kačan • nedjelja, 29.08.2021.
Lando Norris pomaknut za pet mjesta na startu

Nakon što je početkom treće runde kvalifikacija u Belgiji pretrpio težak sudar i štetu na bolidu, Lando Norris pomaknut je za pet mjesta na startnoj listi nakon promjene kutije mjenjača...

Težak sudar Landa Norrisa s barijerama na kvalifikacijama za VN Belgije na stazi Spa značio je i nužne zahvate na McLarenovom bolidu, a između ostalog promijenjena je i kutija mjenjača.

To po pravilima Formule 1 automatski znači pad za pet mjesta na startnoj listi pa će mladi Britanac u utrku ipak krenuti s 14. startne pozicije, a ne devete koju je zauzeo bez vremena zbog svoje nesreće na početku treće runde.

Norris je nakon kvalifikacija prevezen u bolnicu gdje je rendgenska slika pokazala da nema ozljede lakta te da se može utrkivati pa će u nedjelju krenuti sa starta. Momčad nije mijenjala šasiju na bolidu pa je Norris spašen starta iz boksa kao posljednji.

McLaren je umjesto toga nakon pregleda odlučio da se mijenjati mora samo kutija mjenjača pa će Norris imati šansu da dođe do prijeko potrebnih bodova nakon šoka u kvalifikacijama. Norris je bez vremena u trećem krugu završio deseti, ali je pomaknut na deveto mjesto zbog kazne za Valtterija Bottasa, a sad je bačen na 14.

Bottas je dobio kaznu od pet mjesta zbog lančanog sudara koji je izazvao u prvom krugu utrke u Mađarskoj pa će u nedjelju krenuti 15. Prvi je Max Verstappen, dok će s njim iznenađujuće u prvom redu krenuti George Russell iz Williamsa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!