Rukomet

Rukometaši Sesveta poraženi na startu kvalifikacija EHF Europske lige

Mihaela Bradovski • nedjelja, 29.08.2021.
Rukometaši Sesveta poraženi na startu kvalifikacija EHF Europske lige
Foto: Pixsell

Sesvećani nisu uspjeli doći do iznenađenja u prvom susretu EHF Europske lige protiv Azoty Pulawyja. Snažni Poljaci glatko su slavili s 29:21...

Odmah nakon ždrijeba kvalifikacija EHF Europske lige bilo je jasno da je pred Sesvetama težak posao. Iskusniji i puno skuplji Azoty Pulawy ušao je u ovo pretkolo kao favorit i to je potvrdio u prvoj utakmici slaveći s 29:21.

Sesvećani su izdržali 20-ak minuta, toliko su držali potpuni priključak, ali nakon toga uslijedila je serija domaćina do odlaska na odmor 6:0 i tu su se Poljaci odvojili.

Zadnjih 13 minuta prvog poluvremena Sesvećani nisu zabili nijedan pogodak i od vodstva 8:7 završili su poluvrijeme sa zaostatkom 13:8.

U drugom poluvremenu Sesvete su pokušale spriječiti veliko odvajanje i zadržati kakav-takav dohvatljiv zaostatak uoči uzvrata, ali nastavljeno je odvajanje domaćina koji je imao i plus 11 u 52. minuti.

Završilo je 29:21, Azoty Pulawy ima veliku prednost uoči uzvrata i radi veliki korak prema prolazu.

U pobjedničkom sastavu Mateusz Zembrzycki skupio je 14 obrana, a Andrij Akimenko postigao je osam golova. Kod Sesveta Filip Perić je skupio deset obrana, a Nikola Finek postigao je četiri pogotka.

EHF Europska liga, prvo pretkolo:
Azoty Pulawy - Sesvete 29:21

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!