Zimski sportovi

Hokejaši Latvije, Danske i Slovačke kompletirali listu sudionika Olimpijskih igara

HINA, Mihaela Bradovski • nedjelja, 29.08.2021.
Hokejaši Latvije, Danske i Slovačke kompletirali listu sudionika Olimpijskih igara

Reprezentacije Latvije, Danske i Slovačke plasirale su se za turnir u hokeju na ledu na Zimskim olimpijskim igrama koje će se održati u Pekingu od 4. do 20. veljače sljedeće godine.

Latvija je u nedjelju u odlučujućem dvoboju za pobjednika skupine kojoj je bila domaćin u Rigi svladala Francusku sa 2-1 te tako okončala natjecanje s maksimalnih devet bodova. Francuska je ostala druga sa šest, dok su Mađarska i Italija ostale na dnu s tri, odnosno bez bodova.

Slovačka je također prošla kao domaćin u Bratislavi, u posljednjem susretu u nedjelju svladala je Bjelorusiju sa 2-1 i završila s maksimalnih devet bodova. Bjelorusija je, kao i Poljska i Austrija, ostala na tri boda.

Jedino u Oslu domaćin nije uspio, Danska je svladala Norvešku sa 2-0 i tako okončala turnir na prvom mjestu s devet bodova, tri više od druge Norveške, dok su Slovenija s tri boda i Južna Koreja bez bodova još ranije ostale bez izgleda za plasman u Peking.

Još ranije bilo je poznato da će na ZOI u Pekingu uz domaćina Kinu igrati Kanada, Rusija, Finska, Češka, SAD, Njemačka, Švedska i Švicarska.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!