Tenis

Kanađanka Leylah Fernandez svladala Anu Konjuh na startu US Opena

Branimir Korać • ponedjeljak, 30.08.2021.
Kanađanka Leylah Fernandez svladala Anu Konjuh na startu US Opena

Ana Konjuh zaustavljena je u prvom kolu US Opena. Nakon odlično odrađenih kvalifikacija, poražena je u prvom kolu glavnog turnira sa 7:6, 6:2...

Iako ždrijeb nije bio loš, Ana Konjuh nije izborila drugo kolo US Opena. Leylah Fernandez, Kanađanka koja nije imala pobjedu u glavnom turniru više od dva mjeseca, svladala ju je u dva seta.

Ulazak u meč nije bio loš. Već u prvom gemu Konjuh je imala četiri break lopte koje nije iskoristila, ali zato je u sljedećem gemu te se odvojila na 3:1.

Kod 5:4 Konjuh je servirala za set, imala je dvije set lopte, ali Fernandez se spasila i vratila izgubljeni servis. Odluka je pala u tie-breaku gdje je Fernandez pobjegla na 5:0 nakon čega se Konjuh nije mogla vratiti te je sa 7:3 izgubila set.

Nakon gubitka prvog seta, Konjuh je prilično pala i vrlo brzo se našla u minusu 4:0 te je Fernandez uspjela dovršiti posao sa 6:2.

Deset dvostrukih servis pogrešaka i 11 neprisiljenih pogrešaka više prevagnuli su na stranu Fernandez. Šteta, Konjuh je imala priliku ždrijeb nije bio loš, ali nije to uspjela iskoristiti.

US Open, prvo kolo:
Leylah Fernandez (Kanada) - Ana Konjuh (Hrvatska, Q) 7:6(3), 6:2

Pratite US Open na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog plana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!