Nogomet

Šutalo: 'Dosta je novih igrača u reprezentaciji, ali ciljevi ostaju isti'

Branimir Korać • utorak, 31.08.2021.
Šutalo: 'Dosta je novih igrača u reprezentaciji, ali ciljevi ostaju isti'
Foto: Pixsell

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija okupila se uoči početka kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Prvi protivnik bit će Azerbajdžan...

Boško Šutalo jedan je od onih koji su već neko vrijeme u reprezentaciji s kojom je nastupio i na prošlom Europskom prvenstvu U-21.

"Novi ciklus, nove kvalifikacije, dosta je novih momaka ovdje, ali naravno da su naši ciljevi isti. Plan je da opet pobijedimo u što više utakmica i da se opet kvalificiramo na Europsko prvenstvo te ako je moguće opet ostvarimo napredak u odnosu na prošli put. Ekipa se dosta promijenila, ali vjerujem da neće biti problem sve to uigrati. Sretni smo svi što smo tu i što krećemo."

Hrvatska je u svojoj skupini favorit i tvrdi Šutalo u svakoj utakmici ići će na pobjedu.

"Azerbajdžan, Finska, Norveška, Estonija, Austrija, favoriti smo sigurno i idemo u svakoj utakmici na pobjedu. Moramo u ovih par dana izanalizirati Azerbajdžan i Finsku i u te dvije utakmice sigurno idemo na pobjedu."

U nastavku sezone Šutalo će nositi dres Verone gdje će biti na posudbi iz Atalante.

"Prešao sam na posudbu u Veronu, već sam par dana tamo i zasad je odlično. Lijepo novo iskustvo, a stvarno mi je bitno da skupljam minute. Nadam se da će biti što bolje. U Atalanti je bilo jako teško igrati, dosta dobar roster i dosta jaka konkurencija. U Veroni ću sigurno skupiti i više iskustva i vidim to kao pozitivno iskustvo za mene."

Šutalo je i u klubu i u reprezentaciji igrao i na beku i na stoperu, a stopersku poziciju preferira.

"Ja sam tu kao igrač, a treneri će donositi odluke što ću igrati. Bolje se osjećam na stoperskoj poziciji sa svojim fizičkim predispozicijama, ali igrao sam za reprezentaciju kao bek, dobro sam određivao i sigurno da mogu odigrati te dvije pozicije."

FOTO: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!