Nogomet

Štimčeva Indija igra protiv Nepala: 'Nije sve idealno, ali veselimo se utakmicama'

Matej Kačan • srijeda, 01.09.2021.
Štimčeva Indija igra protiv Nepala: 'Nije sve idealno, ali veselimo se utakmicama'
Foto: Pixsell

Hrvatski trener Igor Štimac se sa svojom reprezentacijom Indije sprema za Južnoazijsko prvenstvo, a u pripremama prve utakmice igra protiv Nepala...

Reprezentacija Indije se pod vodstvom izbornika Igora Štimca sprema za prvenstvo Južne Azije (SAFF Championship) koje se održava na Maldivima, a izbornik Indije koji je dobio novo povjerenje od strane Saveza svoju će ekipu pripremati u dva prijateljska susreta s Nepalom.

Indija je sedmerostruki prvak ovog natjecanja i po tome je rekorder, a na posljednjem prvenstvu je zauzela drugo mjesto porazom od Maldiva u finalu u Bangladešu. Štimac i njegova momčad žele vratiti trofej u svoje vlasništvo.

Suparnik u pripremama je reprezentacija Nepala koja nije naročita sila u Aziji, ali je pokazala napredak u obrambenom dijelu pa je u skupini B drugog dijela azijskih kvalifikacija za SP 2022. osvojila šest bodova.

Ostvarila je pobjede nad Kineskim Tajpehom, a poraze od Jordana, Kuvajta i Australije, ali bez "gaženja" i visokih rezultata te će biti pravi test za Štimčevu momčad.

"Sretni smo što smo ovdje i što igramo prijateljske utakmice prije Prvenstva. Naravno da nije sve idealno, ali nadamo se da će biti sve u redu. Nadamo se da će igrači biti zdravi i spremni i da nećemo patiti od jake kiše tijekom utakmice pa da možemo igrati dobar nogomet", osvrnuo se Štimac na najavljene vremenske neprilike.

Nepal za reprezentaciju ranga Indije nije bezazlen suparnik i zato je napravljena analiza.

"Obavili smo posao analize. Očito je nepalska ekipa napravila pomak u kvalifikacijama. Pokazali su da mogu igrati dobar nogomet. Poboljšali su se obrambeno i sad su pokazali da se mogu braniti kao momčad u koheziji", kazao je Štimac prije susreta u Kathmanduu.

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!