Nogomet

Kazahstan golom u 96. minuti do remija protiv Ukrajine

Branimir Korać • srijeda, 01.09.2021.
Kazahstan golom u 96. minuti do remija protiv Ukrajine

Odličnu utakmicu odigrali su Kazahstan i Ukrajina, a na kraju pobjednika nije bilo, upisan je remi 2:2. Ukrajinci su u 92. minuti stigli do vodstva, ali Kazahstan je u 96. osigurao bod...

Dramatičnu i potpuno otvorenu utakmicu odigrali su Kazahstan i Ukrajina, a završilo je remijem 2:2. Iako je Ukrajina znatno kvalitetnija reprezentacija, Kazahstanci se nisu predavali, kada su se oslobodili i shvatili da mogu, postali su i oni opasni.

Ukrajina je imala početak iz snova. Odmah je pritisnula i već u drugoj minuti povela je briljantnim golom Romana Jaremčuka koji je primio loptu na više od 20 metara i iz voleja opalio i pogodio za vodstvo.

Ukrajina tu nije stala i nastavila je nizati prilike. U 17. minuti Jarmolenko je u svom 100. nastupu u dresu Ukrajine zatresao vratnicu.

U 26. minuti ponovno se trese okvir gola. Jarmolenko je prvo još jednom pogodio vratnicu, a onda je Sidorčuk zatresao gredu.

Ukrajina je morala na odmoru imati i veću prednost od tih 1:0 i u nastavku susreta je kažnjena za promašaje.

Još nekoliko dobrih situacija Ukrajinci nisu iskoristili startu drugog dijela, a onda je Abat Aymbetov izjednačio.

Uspjeli su Ukrajinci u 92. minuti iz gužve ugurati loptu u mrežu, strijelac je bio Danilo Sikan, ali nisu bili oprezni, u 96. minuti Ruslan Valiulin zabija za 2:2 i donosi remi Kazahstanu.

Kvalifikacije za SP, skupina D, četvrto kolo:
Kazahstan - Ukrajina 2:2

Ljestvica:
1. Francuska 7(-1)
2. Ukrajina 4
3. Finska 2(-2)
4. Kazahstan 2(-1)
5. BiH 1(-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!