Nogomet

Pašalić: 'Nadam se pobjedi u Slovačkoj pa onda na što puniji Poljud'

Branimir Korać • četvrtak, 02.09.2021.
Pašalić: 'Nadam se pobjedi u Slovačkoj pa onda na što puniji Poljud'

Hrvatska je apsolvirala gostovanje u Rusiji, napustila je Moskvu neporažena i to je ono čime može biti najzadovoljnija...

Mario Pašalić protiv Rusije krenuo je od prve minute, solidno je odradio svoj dio posla u susretu u kojem je u konačnici podjela bodova bila i najrealniji ishod.

"Izbornik je ukratko objasnio, mogu samo potvrditi. Prema naprijed nismo imali izrazitih šansi, nismo bili previše opasni, ali prema nazad je dosta dobro djelovalo. Nismo ni mi njima puno dozvolili, 0:0 je najrealniji ishod."

Slijedi Slovačka, još jedno gostovanje i to svega tri dana nakon nastupa u Moskvi.

"Bit će nezgodno, ne ide na ruku što imamo dva gostovanja u nizu, puno vremena gubimo na putu. Moramo se prilagoditi, danas oni koji su igrali imaju regeneraciju, a već od večeras ide akcija Slovačka. Nadam se da ćemo uzeti tri boda i onda doći na što puniji Poljud te zaključimo ciklus sa sedam bodova."

Što se tiče igre protiv Rusije, Pašalić smatra da je bilo u redu, posebno jer se prvi put igralo s ovim sastavom u ovom sustavu.

"Mislim da je bilo ok, imali smo dinamiku i posjed u sredini terena. Prema naprijed nismo ništa konkretizirali, ali prvi put smo igrali u ovoj formaciji s ovim igračima. Dobro smo se prilagodili, izbornik je rekao koji su zadaci i to smo prihvatili. Odradili smo najbolje moguće, svježe je i s vremenom će biti bolje, ali za prvu utakmicu bilo je sasvim ok."

Slovake u dobroj mkjeri poznaje i vjeruje da Hrvatska uz pravi nastup može do pobjede.

"Svi smo profesionalci i pripremamo se za nadolazeću utakmicu pa i Slovačku. Poznajemo individualno većinu igrača, mogu biti neugodni, ali igraju doma i njima također igra pobjeda da ostanu u igri za plasman. Ako budemo pravi, kvalitetniji smo i možemo do tri boda. Svi smo u tri boda, Malta je visoko svladala Cipra tako da nema laganih protivnika. Subota nam je idealna prilika za pobjedu i da se malo odvojimo od ostatka."

Hrvatska je ne tako davno u Slovačkoj upisala visoku pobjedu, tada je odigrala sjajnu utakmicu i bilo bi lijepo takvo što ponoviti.

"Ne bih se puno vraćao u prošlost, prošle su već dvije godine, danas su neka nova imena, drugi igrači, drugačija situacija. Bilo je lijepo, sjajna igra, treba ponoviti u subotu. Drago mi je da imam bitniju ulogu i veću minutažu, nadam se da ću biti u budućnosti još bolji i ostaviti nekakav trag."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!