Tenis

Mektić i Pavić neočekivano poraženi od Amerikanaca s pozivnicom

Branimir Korać • petak, 03.09.2021.
Mektić i Pavić neočekivano poraženi od Amerikanaca s pozivnicom

Nikola Mektić i Mate Pavić naišli su na minu i upisali poraz. Protivnici su im bili Amerikanci koji su ušli u turnir s pozivnicom organizatora te su ih svladali u dva seta...

Veliko iznenađenje u prvom kolu konkurencije muških parova na US Openu. Najbolji par svijeta Nikola Mektić i Mate Pavić posve neočekivano je poražen od američke kombinacije Nathaniel Lammons i Jackson Withrow.

Amerikanci uglavnom nastupaju na Challengerima, a za ulazak u turnir na US Openu dobili su pozivnicu organizatora. Opravdali su je na najbolji način, svladali su prve nositelje i prve favorite za osvajanje turnira.

Odmah se vidjelo da to nije dobar dan za Mektića i Pavića koji su jako loše otvorili meč, izgubili su sva tri svoja servis gema i našli se u minusu 5:1. Previ set ubrzo su izgubili s glatkih 6:2.

U drugom setu ponovno su ušli u minus, Amerikanci su poveli 4:2 i kod 5:3 došli su do prve meč lopte. Mektić i Pavić je spašavaju i onda još jednu kod 5:4 te se vraćaju u set.

I kada se činilo da se možda dižu i vraćaju u meč, odmah su još jednom izgubili svoj servis i Lammons i Withrow dolaze do novog servisa za meč gdje su ovaj put oprezniji i odnose pobjedu.

Ovo je treći uzastopni poraz za Mektića i Pavića koji su ušli u mini krizu. U Torontu su poraženi u finalu pa u Cincinnatiju u prvom kolu kao i na US Openu.

US Open, parovi, prvo kolo:
Nathaniel Lammons/Jackson Withrow (SAD/SAD, WC) - Nikola Mektić/Mate Pavić (Hrvatska/Hrvatska, 1) 6:2, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!