Tenis

Martić dobro krenula u ženskom paru, Dodig u mješovitom

Matej Kačan • subota, 04.09.2021.
Martić dobro krenula u ženskom paru, Dodig u mješovitom
Foto: Pixsell

Hrvatski tenisači Ivan Dodig i Petra Martić upisali su uspješne ulaske u US Open u konkurencijama mješovitih, odnosno ženskih parova, dok je Darija Jurak u mješovitim ispala...

Nakon što je ispala iz US Opena u pojedinačnoj konkurenciji, Petra Martić gorak je okus isprala dobrim startom u parovima. Ona je sa svojom suigračicom Shelby Rogers prošla u drugo kolo.

Prve su suparnice bile Mandy Minella i Ljudmila Samsonova, a uzbudljiv je meč trajao gotovo dva sata. Najizjednačeniji je bio prvi set koji pripada Martić i Rogers u tie-breaku, a onda suparnice odgovaraju s lakih 6:1.

Ušlo se u treći set gdje je su Amerikanka i Hrvatica ipak slavile sa 6:4 i u drugom kolu idu na kombinaciju Dabrowski/Stefani koji je postavljena za pete nositeljice.

Uz nastup u muškom paru, u drugoj je konkurenciji i dalje "živ" Ivan Dodig koji je upisao pobjedu i u prvom kolu mješovitih parova s Nicole Melichar-Martinez s kojom je i postavljen za prvog nositelja.

No, prvo kolo bilo je jako teško i pobjeda je izvojevana tek nakon tri seta i 7:6, 4:6, 12:10 u produženom tie-breaku trećeg seta protiv Johna Peersa i Shuai Zhang.

Darija Jurak u istoj je konkurenciji poražena u prvom kolu. Bolji od nje i Matwea Middelkoopa bolji su u produženom tie-breaku bili Nikola Čačić i Galina Voskobjeva.

US Open, ženski parovi, prvo kolo:
P. Martić/S. Rogers - M. Minella/Lj. Samsonova 7:6(2), 1:6, 6:4
mješoviti parovi, prvo kolo:
N. Melichar-Martinez/I. Dodig - S. Zhang/J. Peers 7:6(3), 4:6, 12:10
G. Voskobjeva/N. Čačić - D. Jurak/M. Middelkoop 6:2, 3:6, 10:8

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!