Ostali sportovi

Sara Luzar-Smajić upisala pobjedu na svom KSW debiju

Matej Kačan • subota, 04.09.2021.
Sara Luzar-Smajić upisala pobjedu na svom KSW debiju
Foto: Pixsell

Hrvatska MMA borkinja Sara Luzar-Smajić upisala je pobjedu na svom KSW debiju. Ona je na KSW 63 priredbi odlukom sudaca bila bolja od Španjolke Aitane Alvarez...

Od samog početka i ceremonijalnog vaganja vidjelo se da je Sara Luzar-Smajić posebno "nabrijana" na svoj debi u KSW-u. Sara je nakon samo tri profesionalne MMA borbe potpisala za poljsku organizaciju i jedva je dočekala priliku.

Za suparnicu je dobila Aitanu Alvarez, također debitanticu s kojom je bilo i naguravanja na vaganju, pa i laganih šamara te se jedva čekala druga borba priredbe kako bi hrvatska borkinja pokazala sve što zna i umije.

Pet godina starija, šest centimetara viša i po kladionicama velika favoritkinja Luzar-Smajić svoj je statu opravdala i na pravi je način krenula u svoju KSW avanturu, pobjedom odlukom sudaca.

Smajić je krenula oprezno i prva je zaprijetila Španjolka rušenjem, ali od polovice druge runde Hrvatica je preuzela inicijativu u ringu te je zasluženo suce natjerala da joj dodijele bodove.

Odluka je bila jednoglasna, sva tri suca bodovala su borbu s po 30:27 u korist Sare.

Tako je debi za hrvatsku borkinju prošao vrlo uspješno, a na proglašenju je bilo i suza radosnica zbog učinjenog iskoraka u karijeri na pravi način.

FOTO: Slavko Midžior/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!