Tenis

Dodig i Bopanna poraženi od četvrtih nositelja u tie-breaku trećeg seta

Matej Kačan • ponedjeljak, 06.09.2021.
Dodig i Bopanna poraženi od četvrtih nositelja u tie-breaku trećeg seta
Foto: Pixsell

Hrvatski tenisač Ivan Dodig ipak je poražen u trećem kolu US Opena u konkurenciji parova. Rohan Bopanna i on poraženi su od strane četvrtih nositelja Rajeeva Rama i Joeja Salisburyja...

Završio je nastup Ivana Dodiga u muškom paru na US Openu. Dodig i Rohan Bopanna su u trećem kolu nakon velike borbe ipak poraženi od strane četvrtih nositelja.

Rajeev Ram i Joe Salisbury poznat su i priznat teniski par, a preko Dodiga i Bopanne morali su u tri jako teška seta i za preko dva i pol sata tenisa za četvrtfinale Grand Slama.

Čak dva od tri seta išla su u tie-break, a treći, odlučujući je pripao Ramu i Salisburyju. U prvom su setu Dodig i Bopanna spasili break loptu pri 2:1, a do trinaeste igre nije bilo šansi za oduzimanje servisa.

U tie-breaku su pak Dodig i Bopanna sjajno krenuli, došli do 6:1 i s manje problema uzeli prvi set sa 7:4. No, uslijedio je preokret jer su Britanac i Amerikanac nakon čak tri spašene break lopte sami napravili break za 5:4 te su izjednačili u setovima.

U trećem su setu Dodig i Bopanna opet izgubili servis, ovaj put za 3:2, ali su odmah vratili break pa se otišlo u novu trinaestu igru gdje su četvrti nositelji ipak odigrali mnogo bolje, brzo došli do 6:2, a onda i riješili meč za 7:3.

US Open, treće kolo parova:
R. Ram/J. Salisbury (4) - R. Bopanna/I. Dodig (13) 6:7, 6:4, 7:6

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!