Nogomet

Dalić: 'Livaja će početi, od njega očekujem dosta dobrog'

Matej Kačan • ponedjeljak, 06.09.2021.
Dalić: 'Livaja će početi, od njega očekujem dosta dobrog'

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić najavio je susret protiv Slovenije u kojem se traži prava partija i pobjeda, a već su i najavljene neke promjene u sastavu...

Nakon remija u Moskvi i pobjede u Slovačkoj, Hrvatska protiv Slovenije na Poljudu igra jedinu domaću utakmicu od tri u ovom prozoru. Traži se pravi završetak ovog trostrukog programa i revanš za poraz u Ljubljani. Susret je najavio Zlatko Dalić.

"Mi smo favoriti, moramo to biti jer igramo doma. Možda će nam ovo biti najteža utakmica u ovom ciklusu. Od njih smo izgubili u Sloveniji. Ako nećemo pokazati trčanje i snagu kao u Bratislavi bit će nam jako teško. Bit ćemo nošeni publikom, moramo dobiti, kako god, bitna su samo tri boda", kazao je.

Izbornik je otkrio i neke karte oko sastava koji uglavnom diktiraju zdravstveni problemi, ali je otkrio da će na Poljudu krenuti i lokalni heroj.

"Neće biti Livakovića na golu koji je ozlijeđen. Upitnik je oko Gvardiola, ali nisam sklon forsirati i silovati stvari u koje nisam siguran. Ići ćemo samo sa zdravima i spremnima. Livaja će početi, on to zna već nekoliko dana. Potrebne su izmjene jer nekoliko igrača je igralo cijele utakmice. Koliko god bili spremni i željni nije to lako izdržati. Malo me je strah s puno igrača koji su imali takve napore započeti utakmicu. Moram dobro razmisliti. Pogodnost je što imamo pet zamjena tijekom susreta. Nije dobro što igramo tri utakmice, ali pokušavamo se pripremiti za fajt."

Livaja je još jedan u nizu igrača koji ne voli igrati "čistu" špicu, već voli biti povučeniji.

"Ne treba raditi od toga famu je li nekoliko metara ovamo ili tamo. Igra će ono što treba. Od njega očekujem prevagu, dosta toga dobroga."

Dalić nije stigao isprobati neke nove varijante na treningu, ali je analizirao Slovence.

"Nismo napravili nijedan taktički trening. Kroz razgovor i dogovor se pripremamo. Nećemo puno mijenjati niti razmišljati. Iako nismo primili gol četiri utakmice, moramo i obrani biti kompaktniji i čvršći. Analizirali smo ih, Kek je promijenio 17 igrača, Šeško se pojavio u špici, Ima 18 godina, nosi energiju, mladost, snagu i kvalitetu. Uz njega je Lovrić…Kek za svoj posao, ali moramo najbolje odgovoriti."

Dalić je zadovoljan i reakcijom ekipe u odgovoru na druge lopte, ali i igrom u globalu bez Luke Modrića.

"Popravili smo to u Rusiji i Slovačkoj. Moramo odgovoriti na taj segment igre, i na drugu loptu. To će biti jako bitno da budemo pravi. Zadovoljan sam kako je bilo bez Modrića. Nemam nikakvu zamjerku. Neće Luka biti uvijek u reprezentaciji, ali ako Bog da bit će s nama u studenom. Želimo ove bodove i da skinemo tu famu da ne možemo dobro bez prisustva kapetana."

Na Poljudu se očekuje i dvadesetak tisuća navijača, bit će to lijepa promjena za već nekoliko mjeseci gostovanja, što na Euru, što u prethodna dva susreta.

"Bit će nam važan podrška publike, kad se sjetite Mađarske naježite se. Hrvatski narod voli reprezentaciju, bez obzira na to što netko želi prikazati da to ništa ne valja. I kad se gubi treba stati iza reprezentacije", zaključio je izbornik.

FOTO: Drago Sopta/HNS

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!