Tenis

Zverev i dalje dominira, Đoković za četiri seta u četvrtfinalu

Matej Kačan • utorak, 07.09.2021.
Zverev i dalje dominira, Đoković za četiri seta u četvrtfinalu

Odigrani su mečevi gornjeg dijela ždrijeba u osmini finala US Opena u muškoj konkurenciji. Velikih iznenađenja nije bilo, sigurni su bili i Zverev i Đoković, tek je Harris iznenadio Opelku...

Sasvim je jasno da je Alexander Zverev u sjajnoj formi posljednjih mjeseci. Olimpijski prvak iz Tokija u sjajnom je nizu na US Openu, izgubio je tek jedan set u cijelom turniru, i to od Jacka Socka koji mu je nakon toga predao.

Ništa teža prepreka od ostalih nije bio ni 13. nositelj Jannik Sinner koji je na terenu izdržao tek nešto manje od dva i pol sata. Zverevu je u prvom i drugom setu bio dovoljan po break, dok je u trećem Sinner nadoknadio izgubljen servis te je izborio trinaestu igru, a tamo je nakon velike borbe Zverev spasio tri set lopti i iskoristio prvu meč loptu za 9:7.

U sjajnoj formi je i Novak Đoković koji je u osmini finala izgubio prvi set, ali kad se zagrijao nije bilo problema. Jenson Brooksby iznenadio je prvog nositelja sa 6:1 u prvom setu ali je kasnije sve sjelo na mjesto i Amerikanac je uzeo sveukupno sedam gemova u sljedeća tri seta.

Đokovićev suparnik iz finala Wimbledona Matteo Berrettini nastavlja uspješno u svom pokušaju da izbori i drugo Grand Slam finale u nizu. Šesti je nositelj igrao protiv 144. igrača svijeta Oscara Ottea te je također slavio u četiri seta, ali je u svakom bilo mnogo manje borbe pa je sve bilo gotovo za dva sata i 22 minute.

Najveće iznenađenje dana je ispadanje 22. nositelja, domaćeg predstavnika Reillyja Opelke. Njega je u četiri seta svladao 46. igrač svijeta Lloyd Harris pa to i nije neko iznenađenje jer Južnoafrikanac svakako ima kvalitetu za odigrati sjajan meč i ući među osam najboljih.

Uzeo je Opelka prvi set tek nakon tie-breaka s 8:6 i odmah je najavljeno da posao neće biti lak, ali je Harris u ostatku meča odjurio i osvojio tri seta u nizu za veliki dvoboj sa Zverevom u četvrtfinalu.

US Open, osmina finala (M):
Alexander Zverev (Njemačka, 4) - Jannik Sinner (Italija, 13) 6:4, 6:4, 7:6
Oscar Otte (Njemačka) - Matteo Berrettini (Italija, 6) 4:6, 6:3, 3:6, 2:6
Reilly Opelka (SAD, 22) - Lloyd Harris (JAR) 7:6, 4:6, 1:6, 3:6
Novak Đoković (Srbija, 1) - Jenson Brooksby (SAD) 1:6, 6:3, 6:2, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!