Automoto

Gasly i Tsunoda ostaju u AlphaTauriju i sljedeće sezone

Matej Kačan • utorak, 07.09.2021.
Gasly i Tsunoda ostaju u AlphaTauriju i sljedeće sezone

Formula 1 momčad AphaTauri objavila je kako zadržava istu vozačku postavu i za sljedeću sezonu pa tako u bolidu ostaju Pierre Gasly i Yuki Tsunoda...

Veliki tjedan za vijesti oko postava momčadi u sljedećoj sezoni Formule 1. Nakon objave da Kimi Raikkonen odlazi u mirovinu, a u Alfi Romeo ga mijenja Valtteri Botts, dobili smo i vijesti o tome da u AlphaTauriju promjena neće biti.

Boje druge momčadi Red Bulla i sljedeće će sezone braniti Pierre Gasly koji će u toj momčadi krenuti u svoju petu sezonu u Formuli 1 i ovosezonski novak Yuki Tsunoda.

Gasly će u drugoj ekipi nastaviti skupljati iskustvo i pokušati doći do još pokojeg postolja uz ambicije povratka u Red Bull u kojem je proveo samo pola sezone 2019. prije nego što je vraćen u razvojnu momčad.

Od tad je tri puta završio na pobjedničkom postolju te je upisao pobjedu na VN Italije prošle sezone i svakako pokazuje sve veću zrelost i sposobnost da ispuni svoj potencijal.

Tsunoda je pak imao dosta neuspješnu prvu sezonu koja je sjajno krenulo bodovima u Bahreinu, ali nakon toga su se počeli nizati problemi s bolidom, ali i izlijetanjima mladog Japanca sa staze. No, ekipa mu vjeruje i nastavit će skupljati iskustvo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!