Nogomet

Bišćan: 'Čeka nas još teških iskušenja, ali gledamo pozitivno u budućnost'

Branimir Korać • srijeda, 08.09.2021.
Bišćan: 'Čeka nas još teških iskušenja, ali gledamo pozitivno u budućnost'
Foto: Pixsell

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija svladala je u gostima Finsku s 2:0 za idealan start u novi kvalifikacijski ciklus. Posao je bio težak, a Finci su slomljeni u zadnjih 20 minuta...

Igor Bišćan nakon pobjede u Finskoj bio je zadovoljan ostvarenim rezultatom. Hrvatska je imala težak posao, ali ovaj kvalifikacijski ciklus odradila je s maksimalnim bodovnim ulovom.

"Jako, jako teška utakmica, to se vidjelo od prve sekunde. Velika je bila promjena klime, snažan vjetar koji je onemogućavao kombinatoriku, a suparnik je baš nezgodan i čvrst. Imali smo puno sreće što nisu pogodili veliku šansu u prvoj minuti, to bi nam itekako otežalo put do pobjede. Nismo se uspjeli nametnuti kako smo željeli, a presudila je naša individualna kvaliteta, no trebalo je ipak odraditi obveznu igru. Finska nas nije iznenadila, znali smo da su puni samopouzdanja, disciplinirani i organizirani i dečki su bili spremni, ali unatoč tome ulazak u utakmicu nije bio najbolji. Sve u svemu, moramo biti zadovoljni rezultatom. Imamo šest bodova, nismo primili ni pogotka, to će nam pomoći u izgradnji atmosfere i zbližavanju. Dečki su napravili ono što je trebalo, moramo pobjeđivati u ovakvim utakmicama želimo li se boriti za Europsko prvenstvo. Pokazali smo da imamo karakter za to. Čeka nas još teških iskušenja, ali gledamo pozitivno u budućnost", istaknuo je Bišćan za stranicu Hrvatskog nogometnog saveza.

Veliku bitku vodio je Boško Šutalo koji je bio jedan od najboljih hrvatskih pojedinaca, a ujedno i asistent kod gola Marina Ljubičića.

"Vidjeli su svi koliko su Finci čvrsta momčad, stvorili su nam dosta šansi u prvom poluvremenu, a mi smo bili nervozni kad su nas pritisnuli i nešto smo napravili tek na kraju prvog dijela. Na poluvremenu smo se dogovorili da idemo dati sve od sebe kako bismo okrenuli utakmicu u svoju korist, jer smo bolji i kvalitetniji, na kraju smo odradili i dobru obranu. Čestitam svim svojim suigračima na uvodne dvije pobjede i zasluženih šest bodova, svi smo u dobrim klubovima i nadam se da ćemo spremni dočekati nastavak kvalifikacija."

Marin Ljubičić u kratko vrijeme napravio je ono zbog čega je u reprezentaciji. Našao se u prilici i potvrdio hrvatsku pobjedu.

"Finci su nas baš visoko i snažno pritisnuli u prvom poluvremenu i nismo mogli do njihovog gola, dok su nam oni stvorili više prilika. Morali smo se prilagoditi na ovakve uvjete kiše i vjetra, ali naposljetku smo uspjeli postići ta dva pogotka. Našao sam se u šansi, to je ono što ja čekam - i ušla je."

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!