Nogomet

Zahovič: 'Hrvatska je bila odlična, a Slovenija je izgubila nit, sve se pomiješalo'

Branimir Korać • četvrtak, 09.09.2021.
Zahovič: 'Hrvatska je bila odlična, a Slovenija je izgubila nit, sve se pomiješalo'
Foto: Pixsell

Zlatko Zahovič imao je samo riječi hvale za Hrvatsku dok o Sloveniji nije imao puno toga lijepoga za reći...

Hrvatska je održala lekciju Sloveniji i visoko ju je svladala s 3:0. Odraz kvalitete smatra Zlatko Zahovič, nekadašnji sjajni slovenski nogometaš koji je jedno vrijeme nastupao i za hrvatski klub noseći dres petrinjske Mladosti.

"Hrvatska je zaista bila jako dobra, tako da se uopće ne treba obazirati na slabosti Slovenije. Vaša reprezentacija polako mijenja generaciju, traži potvrdu puta koji si je zacrtala. To očito ide jako dobro, tako da se morate veseliti igri vaše nacionalne vrste, a ne gledati na to je li Slovenija bila slaba. Hrvatska je bila odlična", kaže Zahovič za Sportske novosti.

Zahovič smatra da je Hrvatskoj baš trebala jedna ovakva utakmica kao ova protiv Slovenije.

" Vama je trebala baš takva utakmica da se sve ponovno vrati na one stare hrvatske tvorničke postavke. Koronavirus, smjena generacije, pa rezultati nakon Svjetskog prvenstva koji su izazvali konfuziju u javnosti i vjerojatno kod vašeg izbornika. Pa, isto tako i konfuzija među igračima, neke stvari o kojima sam čitao da su poremetile atmosferu. I onda vam se dogodi Slovenija, točno vam se sve poklopilo. Međutim, ne može se poklopiti svakome, nego samo onome koji ima kvalitetu, a Hrvatska je ima."

Što se tiče Slovenije, Zahovič nimalo ne krivi Matjaža Keka za kojeg tvrdi da je klasa, ali niti on ovdje nije napravio previše.

"Matjaž Kek je trenerčina, ali, kad se nalaziš u bolesnom društvu i ti si bolestan. Isto kao što si zdrav kad se nalaziš u zdravom društvu. Makar, skroz iskreno, Slovenija nikad nije imala neku veliku kvalitetu, to moramo priznati. Ali, imala je nit. Pod nit mislim na atmosferu koja je iznimno bitna, ma najbitnija. Postoji kriza mišljenja. Jedni napadaju, drugi se brane, jedni misle da bismo trebali biti prvaci svijeta, drugi da smo nikakvi, jedni bi željeli da igramo sa starijim igračima, drugi da trebamo igrati s mladima. Radi se o krizi koja nema veze s Matjažom Kekom, koji je vrhunski. Slovenija ima perspektivu, ima mladih igrača, ali ušli smo u neku fazu gdje svi vide milijune, avione i kamione, kako se to obično kaže. Vide da zabija Haaland, pa misle da će i Šeško. Makar, da se krivo ne shvati, mali Šeško nije sporan, velika je perspektiva. Ali, dajte, da starta u udarnoj momčadi u Splitu protiv Hrvatske? No, znate što bi se dogodilo da ga Kek nije stavio u momčad? Mediji bi ga rastrgali."

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!