Tenis

Emma Raducanu kompletirala svoju bajku i uzela US Open

Matej Kačan • nedjelja, 12.09.2021.
Emma Raducanu kompletirala svoju bajku i uzela US Open

Emma Raducanu nova je osvajačica US Opena čime se upisala u povijest kao prva kvalifikantica s Grand Slam naslovom, ali i kao druga najmlađa osvajačica nakon Marije Šarapove...

Mlada britanska tenisačica Emma Raducanu na najbolji je način dovršila svoja dva tjedna iz snova na US Openu. 18-godišnja Raducanu je iz kvalifikacija na svom tek drugom Grand Slam nastupu došla do kraja i osvojila posljednji Grand Slam sezone.

S druge strane mreže je stajala također mlađahna, 19-godišnja Leylah Fernandez pa bi ishod finala imao povijesnu notu kako god završio, ali je na kraju ipak u dva teška seta bolja bila Raducanu.

Britanka je slavila sa 6.4 i 6:3 te je postala prva kvalifikantica u povijesti koja je osvojila Grand Slam, ali i druga najmlađa osvajačica Grand Slama nakon Marije Šarapove na Wimbledonu 2004. koja je tad imala 17 godina.

Raducanu je sigurno nova velika teniska zvijezda, a do ovog je uspjeha stigla s tek 150. mjesta na WTA ljestvici. U prvom su setu igračice razmijenile po break na početku, ali je onda Raducanu još jednom oduzela servis, i to ključan za 6:4.

U drugom setu Fernandez prva radi break za 2:1, ali Raducanu odgovara sa svoja četiri gema u nizu i dva breaka za 5:2. Kanađanka je uzela jedan gem i imala break lopte pri 5:3, ali je Raducanu zatražila medicinski time-out nakon ogrebotine na koljenu.

Nakon toga je zaigrala bolje, spasila break lopte i iskoristila treću meč loptu za naslov i ulazak u povijest.

US Open (Ž), finale:
Emma Raducanu (VB) - Leylah Fernandez (Kanada) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!