Nogomet

Rendulić: 'U ovoj fazi natjecanja bitan je samo prolaz'

Matej Kačan • utorak, 14.09.2021.
Rendulić: 'U ovoj fazi natjecanja bitan je samo prolaz'
Foto: Pixsell

Trener Gorice Krunoslav Rendulić prokomentirao je golijadu i pobjedu svoje ekipe na vrućem terenu u Senju u sklopu 1/16 finala Kupa...

Nogometaši Gorice su na gostovanju u Senju kod Nehaja u 1/16 finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa odradili dva različita poluvremena i na kraju slavili nešto teže od očekivanog. Navijači u Senju imali su prilike vidjeti deset pogodaka i 7:3 slavlje Gorice koje je prokomentirao Krunoslav Rendulić.

"Prije svega treba čestitati momcima na pobjedi. Nije bilo lako igrati po ovoj nesnosnoj vrućini, mi na klupi smo se znojili, a možemo zamisliti kako je bilo igračima. Iscrpili su se, ali je na kraju bitna pobjeda."

Gorica je na poluvremenu gubila, ali je s pet pogodaka u drugom dijelu pokazala silu i ozbiljnost, što veseli trenera.

"Nismo ušli najbolje, bili smo 'poluaktivni' u prvom poluvremenu, ali smo u drugom shvatili da je 'vrag odnio šalu' i na kraju zasluženo pobijedili. Nisam bio zabrinut nakon 45 minuta, ali smo morali ozbiljnije porazgovarati na poluvremenu. Oni su shvatili da to što govorim stoji i promijenili su pristup, naravno i izmjene su nam donijele impuls. Sretni smo što smo prošli, u ovoj fazi to je najbitnije."

Momčad se po vrućini svakako potrošila, ali s ispunjenim ciljem može započeti pripremu za ligaške obveze i susret s Osijekom.

"Malo smo izmiješali momčad i dali priliku onima koji su manje igrali. Iscrpili se jesmo, ali imamo dovoljno vremena za oporavak i pripremu za Osijek. Kad god pobijedite je ugodno, bez obzira na okolnosti", zaključio je.

FOTO: Marko Dimić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!