Automoto

Autoklub RI autosport sudjelovao na Hrvatskom olimpijskom danu

Sportnet • srijeda, 15.09.2021.
Autoklub RI autosport sudjelovao na Hrvatskom olimpijskom danu

Hrvatski olimpijski odbor 10. je rujna obilježio Hrvatski olimpijski dan na kojem su u Rijeci sudjelovali članovi Autokluba RI autosporta...

Hrvatski olimpijski odbor obilježio je nizom prigodnih, radnih i svečanih manifestacija 30 godina uspješnog i plodonosnog djelovanja. Jedan od oblika obilježavanja 10. rujna, Hrvatskog olimpijskog dana, svake je godine u nizu gradova i mjesta okupiti predstavnike različitih sportova na jednom mjestu s ciljem poticanja građana svih dobnih skupina na aktivno bavljenje sportom, a posebno prezentacija sportova mladima, kako onima s nekim sportskim iskustvom, a još više onima koji su željni uključenja u jedan ili više sportskih kolektiva širom Hrvatske.

Gotovo od osnutka, a sada već 11. puta za redom Autoklub RI autosport sudjelovao je u obilježavanju Hrvatskog olimpijskog dana (HOD), što je u organizaciji Riječkog sportskog saveza i Zajednice sportova Primorsko-goranske županije, održan na riječkom Korzu. Svoju djelatnost predstavilo je 20-tak sportskih klubova, prezentirajući niz sportskih grana prisutnih u bogatom i sadržajnom svakodnevnom sportskom životu Rijeke i šireg okruženja, u gradu koji će s ponosom 2022. godine ponijeti status Europskog grada sporta.

Uobičajenim podizanjem olimpijske zastave ispred Gradske vijećnice Grada Rijeke, a čast je pripala članici Kluba olimpijaca Grada Rijeke Snježani Pejčić, počelo je višesatno predstavljanje atletike, automobilizma, boćanja, boksa, gimnastike, džuda, karatea, kenda, kickboxinga, košarke, nogometa, odbojke, rukometa, šaha, stolnog tenisa i tenisa, kao i plivanja, sinkroniziranog plivanja, skokova u vodu, streličarstva, triatlona i vaterpola.

Autoklub RI autosport predstavio je i ove godine mlade automobilističke snage, proteklih godina najuspješnije juniore hrvatskog auto i karting sporta, s njihovim vozilima. Tako je Matija Jurišić, samo prošle godine najuspješniji hrvatski junior i automobilista u cjelini, te kartingaš, nositelj Zlatne kacige HAKS-a u kartingu, a 2020. godine nositelj tri titule državnog prvaka: brdo i kronometar u auto sportu i karting, bio uz svoju Škodu Fabia S2000, vrhunski tvornički pripremljen automobil. Drugi je bio Marin Božičević, s Peugeotom 106, prije dvije godine izvrstan, najuspješniji hrvatski junior u nastupima Formule driver i kronometar vožnjama.

Treći je Renato Herc, čiji je Renault Clio Williams u potpunosti obnovljen i kojim ostvaruje sve bolje rezultate, kako u Formuli driver, tako i utrku po utrku na brdskim stazama. Svu trojicu krajem ovog tjedna očekuje nastup među više od 200 automobilista na najvećoj hrvatskoj brdskoj utrci, jubilarnoj 40. Ina Buzetski dani 2021., znanom hrvatskom Prazniku automobilizma.

Višesatno druženje s brojnim prolaznicima pokazalo je veliki interes za sportove, a posebno mladih uz sportske automobile kojih je, osim na zatvorenim stazama teško vidjeti i 'opipati' za pravo. Tradicija prisustva sportaša i predstavljanje sportova 'među narodom' tako se i ove godine, uz poštovanje epidemioloških mjera, uspješno održalo u pješačkoj riječkoj žili kucavici.

FOTO: Miroslav Krpan

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!