Nogomet

Krznar: 'U igračima se vidi pobjednički gard, gard onih koji se nikoga ne boje'

Branimir Korać • srijeda, 15.09.2021.
Krznar: 'U igračima se vidi pobjednički gard, gard onih koji se nikoga ne boje'
Foto: Pixsell

Damir Krznar s velikim optimizmom najavljuje dvoboj protiv West Hama. Igrači su željni ovakvih utakmica i s nestrpljenjem je čekaju.

Dinamo u četvrtak od 18:45 na Maksimiru igra protiv West Hama prvu utakmicu grupne faze Europske lige.

"Nadam se da će sutra biti lijep dan za sve posjetitelje i aktere. Veselimo se utakmici, uživat ćemo u njoj. Europska liga i ove jeseni u našem gradu, uživat ćemo i probati ponovno ostvariti dobar rezultat", poručuje Damir Krznar.

Krznar se ne zamara hoće li West Ham igrati u najboljem sastavu ili će prošarati ekipu.

"Spremit ćemo se za najboljih 11 West Hama, tako smo koncipirali cijelu pripremu. On ima prepoznatljiv stil i sustav i probat ćemo ga limitirati bez obzira na sastav. Kod njih je jednako kvalitetan i igrač broj 14,, 15, 16, 17. Igramo protiv velike momčadi i to je jedino bitno."

Trener najavljuje kako neće biti nekih posebnih promjena, Dinamo će igrati u svom uobičajenom sustavu.

"Bit ćemo u našoj klasičnoj formaciji i s onim najužim izborom igrača. U jednom dijelu smo malo podredili tome da možemo s istih 11 prebaciti se u drugi sustav."

U svlačionici vladaju veliki optimizam i samopouzdanje.

"Mi u stožeru imamo slatke brige jer su svi igrači uvjereni da mogu ponoviti prošlu sezonu. U njima se vidi taj pobjednički gard, gard ljudi koji se ne boje nikoga. Rezultat je nešto što dolazi na kraju, a nadam se da ćemo pružiti dobru igru će se to sve potvrditi na travnjaku."

Krznar smatra kako Dinamovi dobri rezultati i Europi ne stvaraju pritisak na momčad nego daju vjetar u leđa da se može probati biti još bolji.

"Ne bih nazvao to pritiskom nego vjetar u leđa, uvijek u pripremi pokušavaš biti još bolji. Imamo snage, želje i volje da možemo još. Uvijek su tu granice koje moraš probijati. Tek je prva utakmica, vjerujem da ćemo i mi i oni ući rasterećeni u dobru utakmicu."

Neki igrači poput Ademija vraćaju se nakon ozljede, ali može izdržati ritam ovako teške utakmice.

"Ademi i Franjić nisu neko vrijeme participirali i morat ćemo posebno paziti na Ademijevu minutažu. Ras je u top formi, za njega nema nikakvih problema i ako itko od njih padne u ritmu u nekom trenutku, zamijenit ćemo ga jednako dobrim igračem."

FOTO: Željko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!