Nogomet

Thuram: 'Lukaku je najbolji igrač svijeta'

Matej Kačan • subota, 18.09.2021.
Thuram: 'Lukaku je najbolji igrač svijeta'

Legendarni francuski branič Lilian Thuram dao je intervju gdje je pričao o mnogim temama, a između ostalog je i odabrao svog najboljeg igrača svijeta...

Nekadašnji branič Juventusa, Barcelone, francuske reprezentacije i hrvatski "krvnik" u polufinalu 1998. Lilian Thuram dao je intervju za talijanske medije gdje je govorio o borbi protiv rasizma, ali i o prilikama u današnjem nogometu.

Između ostalog je ovaj branič i desni bek odabrao najbolje igrače iz svog vremena te iz današnjeg.

"Ronaldo je bio najbolji igrač svijeta kad sam ja igrao. Sad? Romelu Lukaku je sjajan, zatim Mbappe, ali i Marquinhos", kazao je, pa se osvrnuo na igrače iz Serie A gdje je proveo dobar dio karijere:

"Kad gledam Juventus, rekao bih da je Federico Chiesa sjajan, ali i Moise Kean. Sviđa mi se i Nicolo Barella te mladi Romin Nicolo Zaniolo, sjajan igrač."

Thuram ima dva sina koji su profesionalni nogometaši, a jedan od njih povezivao se s Interom ovog ljeta.

"Imam dva mlada sina nogometaša, Marcus je rođen 1997. i igra za Mönchengladbach. Khephren je veznjak, rođen 2001. godine, igra za Nice. Marcus priča talijanski, nogometaš uvijek želi igrati u velikim klubovima, a u Italiji su neki od najvećih. Moji sinovi će odabrati svoj put, ja sam samo njihov otac."

Thuramov bivši klub Juventus je loše krenuo u sezonu, ali ima priliku za popravak protiv Milana ovaj vikend.

"Sezona je duga, ne otpisujte Juventus jer i dalje mogu osvojiti naslov. Giroud je sjajan napadač, uvijek je igrao dobro. Sviđa mi se Theo Hernandez iz Milana, igrao je za reprezentaciju s mojim sinom pa ga dobro znam. Bit će to sjajna utakmica", kazao je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!