Nogomet

FIFA sve jače forsira priču o SP-u svake dvije godine, organizira sastanak s nogometnom obitelji

Branimir Korać, HINA • ponedjeljak, 20.09.2021.
FIFA sve jače forsira priču o SP-u svake dvije godine, organizira sastanak s nogometnom obitelji

FIFA je pozvala vodeće nogometne saveze i organizacije na sastanak krajem rujna kako bi se razgovaralo o međunarodnom kalendaru natjecanja, uključujući i prijedlog da se Svjetsko nogometno prvenstvo održava svake dvije godine.

Poziv za online sastanak 30. rujna primili su nogometni savezi, predstavnici nogometaša, klubova, liga, konfederacija, Uefe te Sindikat profesionalnih nogometaša (FIFpro), prenosi Sky Sport. Glavna tema zasjedanja bit će prijedlog Fife da se svjetska prvenstva održavaju svake dvije godine, umjesto četiri kao do sada.

"Postoji širok konsenzus u nogometnom svijetu da se međunarodni kalendar natjecanja reformira i poboljša. Ovo je jedna od nekoliko mogućnosti da se uspostavi konstruktivna i otvorena rasprava na svjetskoj i regionalnoj razini", navodi se u priopćenju Fife objavljenom na njenim službenim stranicama.

UEFA i Južnoamerička nogometna konfederacija CONMEBOL se protive prijedlogu i čak su zaprijetili bojkotom dodatnih turnira, dok su Azijska nogometna konfederacija i CONCACAF (Konfederacija Sjeverne i Centralne Amerike i Kariba) podržali prijedlog promjene formata Svjetskog prvenstva.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!