Nogomet

Rio de Janeiro kandidira se za Svjetsko klupsko prvenstvo

HINA, Matej Kačan • srijeda, 22.09.2021.
Rio de Janeiro kandidira se za Svjetsko klupsko prvenstvo

Nakon što je prvotni domaćin Svjetskog klupskog prvenstva Japan odustao od organizacije za ovu sezonu, traži se nova destinacija. Organizaciju želi Rio de Janeiro...

Grad Rio de Janeiro želi organizirati Svjetsko nogometno klupsko prvenstvo nakon odustajanja Japana koji je trebao biti domaćin tog natjecanja u prosincu.

"Radimo na tome. To je želja Rija, s obzirom na to da je Japan odustao. Bilo bi vrlo zanimljivo to natjecanje dovesti u Rio", izjavio je gradonačelnik Eduardo Paes dodajući kako je njegova administracija već kontaktirala Brazilski nogometni savez i "druge odgovorne" kako bi ostvario tu želju.

"Postoje veze, kontakti s Fifom. No nije jednostavno jer čini se da postoji volja da se to natjecanje organizira u Aziji", dodao je.

Japan je 9. rujna objavio da odustaje od organizacije Svjetskog klupskog prvenstva u prosincu zbog ograničenja vezanih za zdravstvenu situaciju.

FIFA još nije donijela odluku ni o novom datumu natjecanja koje bi se onda moglo održati sljedeće godine.

Japan je već bio domaćin svjetskom klupskom prvenstvu 2016. i Japanski nogometni savez je to želio organizirati i ove godine kako bi obilježio svoju stotu obljetnicu.

Izdanje 2020., prebačeno na veljaču 2021. zbog pandemije, osvojio je minhenski Bayern.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!