Košarka

Kapetan reprezentacije Južnog Sudana pojačao Vrijednosnice Osijek

Sportnet, Branimir Korać • srijeda, 22.09.2021.
Kapetan reprezentacije Južnog Sudana pojačao Vrijednosnice Osijek
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Kapetan košarkaške reprezentacije Južnog Sudana Kuany Ngor Kuany potpisao je ugovor sa Vrijednosnicama Osijek do kraja sezone.

Vrijednosnice Osijek nastavljaju s pojačavanjem momčadi uoči početka natjecanja u ABA 2 ligi, ali i za nastup u hrvatskom prvenstvu. Novo pojačanje na krilnoj poziciji je Kuany Ngor Kuany.

Kuany je rođen 8. srpnja 1994. godine u Južnom Sudanu, visok je 200 centimetara i igra na poziciji krila. Košarku je počeo igrati s 12 godina u svom prvom klubu Longhorns u Australiji, a potom prelazi u Waverley Falcons.

Nakon završetka St. Kevin's Collegea odlazi na Chaminade University Honolulu na Havajima, gdje je sve četiri godine odabran u najbolju ekipu konferencije. 2017. godine diplomirao je računovodstvo i potpisao prvi profesionalni ugovor s Cairns Taipainsom u NBL-u, nakon toga odlazi u Cairns Marlins u QBL gdje je u prosjeku postizao 18 poena i 8 skokova po utakmici.

Sljedeći klub je bio Ballarat Miners u NBL1 s prosjekom od 17 poena i 9 skokova po utakmici, a sezonu 2019/20 je igrao u Sydney Kingsima s Andrewom Bogutom. Za ekipu Sandringham Sabres je odigrao sezonu 2020/21 u NBL 1 ligi s prosjekom od 20 poena, 2.3 asistencije i 11.4 skoka za 32 minute na parketu.

S reprezentacijom Južnog Sudana je u kvalifikacijama za Afrobasket igrao s prosjekom od 19 poena i 9 skokova, te kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo s prosjekom od 14 poena, 4 skoka i 4 asistencije po utakmici.

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!