Ostali sportovi

Hrvatski odbojkaši Mitrašinović i Andrić najavljuju svoje sezone u inozemstvu

Sportnet • četvrtak, 23.09.2021.
Hrvatski odbojkaši Mitrašinović i Andrić najavljuju svoje sezone u inozemstvu

Hrvatski odbojkaši Leo Andrić i Tomislav Mitrašinović nakon uspješno odrađenog reprezentativnog ciklusa najavljuju novu klupsku sezonu u kojoj će obojica igrati u inozemnim klubovima...

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija ovogodišnji je nastup na Europskom prvenstvu okončala na 14. mjestu. Bila je ovo jedna nova reprezentacija Hrvatske pod vodstvom izbornika Emanuelea Zaninija, s nekoliko iskusnih igrača, ali i novim mladim, valom odbojkaša koji dolaze.

Upravo jedan od ponajboljih hrvatskih mladih odbojkaških reprezentativaca, 21-godišnji Tomislav Mitrašinović priprema se za novu sezonu. Za njega iznimno zahtjevnu, jer će po prvi puta u karijeri nastupati za inozemni klub. Novi klub ima i Leo Andrić, koji je ovaj tjedan stigao u ruski Nižnji Novgorod.

Tomislav je potpisao dvogodišnji ugovor s klubom Vero Volley Monza u kojem talentirani Hrvati nisu rijetkost. Tamo su igrali i Tsimafei Zhukouski, Ivan Raič i Marko Sedlaček, također potekli iz zagrebačke Mladosti odakle se i Tomislav otisnuo u svoju prvu inozemnu avanturu.

"Tek se upoznajem s klubom, kao i s igračima te stručnim stožerom. Za mene je ovo sve novo. Veselim se tom izazovu. Sve što sam do sada vidio jako mi se sviđa. Posebno dvorana, a u odvojenom dijelu hotela gdje mi igrači imamo apartmane. Svi se u klubu silno trude biti mi na usluzi prvih dana, a ja već polako savladavam i prve riječi talijanskog jezika", otkriva Tomislav Mitrašinović te dodaje kako je već dobio savjete kolega:

"Puno su mi pomogli svojim savjetima i Tsimafei, Marko i posebno Ivan kojega zovem Ćaća jer je stariji i iskusniji od mene, a i bili smo cimeri cijelo ljeto u reprezentaciji. Od njega sam posebno puno naučio jer igra i na mojoj poziciji korektora. Naučio sam puno na igračkom, ali i na ljudskom planu, njegovi savjeti su od iznimne važnosti. Prilagodbu na poziciju korektora nakon skoro godinu dana ne vidim kao problem, iako će definitivno biti nešto teže ući u sezonu nego li da sam to igrao cijelo vrijeme. Ali, ne žalim se, jer me izbornik Zanini ove godine u reprezentaciji vidio baš na srednjem blokeru, obzirom da su na poziciji korektora bila dva naša vrhunska igrača, Leo Andrić i Ivan Raič, pored kojih ja još uvijek nemam šanse. Odlično sam trenirao, u dobroj sam formi, uspio sam se i malo odmoriti. Jedva čekam u Monzi se pokazati svoje kvalitete!"

27-godišnji 203 cm visoki korektor, Karlovčanin Leo Andrić već je do sada napravio impresivnu inozemnu karijeru. Novu sezonu igra u ruskom Nižnji Novgorodu. 2018. godine proglašen je najboljim serverom, skorerom, smečerom i korektorom srebrne Europske lige, MVP-om, a u sezoni 2019/20 bio i najbolji server Korejske lige.

"Ovo mi je prva ruska avantura, nakon što sam do sada promijenio desetak klubova u Europi i Aziji. Jedva čekam upoznati klub izbliza, a neću dugo čekati na utakmice, jer već idućeg tjedna imamo četiri Kup susreta. S početkom listopada kreće i prvenstvo Rusije. Lani su ušli u play off, među osam najboljih momčadi, ispali su baš od kluba Fakel Novy Urengoy u kojem igra naš Tsimafei Zhukouski, pa je ove godine cilj barem to ponoviti", ističe Leo Andrić koji se osvrnuo i na uspjeh hrvatske odbojkaške reprezentacije na nedavnom Europskom prvenstvu:

"Deset od 14 igrača iz naše reprezentacije nikada nije sudjelovalo na tako jakom natjecanju. To dovoljno govori o našem sastavu. No, tu smo osim svoje zemlje promovirali i sebe te mislim da su svi igrači nakon ovoga podigli svoju cijenu. Što se mladih tiče, ima ih, iskazali su se, no ne smiju stati samo na ovoj razini. Moraju još jače zapeti u svojoj karijeri jer su potrebni reprezentaciji, a i svojim klubovima."

FOTO: HOS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!