Tenis

Sakkari i Kontaveit izborile finale u Ostravi

Matej Kačan • subota, 25.09.2021.
Sakkari i Kontaveit izborile finale u Ostravi

Iznenađenjima u polufinalnim mečevima, finale WTA turnira u Ostravi igrat će Estonka Anett Kontaveit i grčka predstavnica, četvrta nositeljica Maria Sakkari...

U polufinalnim susretima vrlo jakog WTA turnira u češkoj Ostravi imali smo iznenađenja, i to u oba slučaja. Svoje su polufinalne mečeve izgubile prve dvije nositeljice, a finale će igrati Maria Sakkari te Anett Kontaveit.

Grkinja je u dva seta svladala prvu nositeljicu, Poljakinju Igu Swiatek. Sakkari je u prvom setu odmah krenula breakom i tu je prednost zadržala do 6:4, dok je u drugom imala nešto više posla.

Oduzela je servis Poljakinji za 3:2, ali Swiatek vraća break za 4:4. No, kad je pri 5:5 Swiatek servirala za 6:5 i približavanje tie-breaku, Sakkari čini novi break koji i brani za 7:5 i plasman u finale.

Tamo će igrati protiv Estonke koja je svladala drugu nositeljicu Petru Kvitovu. 30. igračica svijeta bila je nemilosrdna u prvom setu koji je dobila s lakih 6:0, dok je u drugom dovoljan bio jedan break za 3:2, što se pretvorilo u 6:4.

WTA Ostrava, polufinale:
Anett Kontaveit (Estonija) - Petra Kvitova (Češka, 2) 6:0, 6:4
Maria Sakkari (Grčka, 4) - Iga Swiatek (Poljska, 1) 6:4, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!