Nogomet

Igor Bišćan predstavio popis s dosta novih imena za nastavak kvalifikacija

Branimir Korać • ponedjeljak, 27.09.2021.
Igor Bišćan predstavio popis s dosta novih imena za nastavak kvalifikacija
Foto: Pixsell

Izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije Igor Bišćan objavio je imena igrača na koje računa za naredna dva kvalifikacijska dvoboja protiv Norveške i Azerbajdžana...

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija otvorila je nastup u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo domaćom pobjedom protiv Azerbajdžana 2:0 te je istim rezultatom slavila u gostima kod Finske. Sada slijede još dva susreta i to protiv Norveške u Varaždinu 8. listopada te u gostima kod Azerbajdžana četiri dana kasnije.

Igor Bišćan objavio je popis igrača za ta dva dvoboja uz ponešto novih imena. Tako su svoje ime na popisu pronašli Dinamovi Marko Bulat koji je bio ozlijeđen prije prošlog okupljanja te Martin Baturina i Jakov-Anton Vasilj. Pozvani su i Ante Palaversa, Niko Rak, Hrvoje Smolčić...

"Očekuju nas dvije vrlo važne utakmice, od kojih se ona prva protiv Norveške nameće kao vrlo zahtjevna. Norvežani, naime, uz Austrijance, slove kao naši najveći konkurenti u skupini. Pobjeda Norvežana u međusobnom susretu s Austrijom u rezultatskom je smislu bila izraženija, no što su to pokazala događanja na terenu. Austrijanci su bili bolji i konačni rezultat mogao je biti potpuno drukčiji. Vjerujem, međutim, u našu momčad, znam koliko vrijedimo i nadam se da ćemo to opravdati u Varaždinu. Što se utakmice s Azerbajdžanom tiče, kvaliteta jest na našoj strani, ali pristup igrača mora biti na najvišoj razini. Samo u tom slučaju možemo računati na pobjedu", rekao je izbornik, a prenosi stranica Hrvatskog nogometnog saveza.

Na popisu se nalaze:

Vratari: Dominik Kotarski (Gorica), Ivor Pandur (Hellas Verona), Nikola Čavlina (Dinamo).

Braniči: Boško Šutalo (Hellas Verona), David Čolina (Hajduk), Bartol Franjić (Dinamo), Mario Vušković (HSV), Krešimir Krizmanić (Gorica), Josip Šutalo (Dinamo), Hrvoje Smolčić (Rijeka), Nikola Soldo (Lokomotiva).

Vezni: Jurica Pršir (Gorica), Luka Sučić (RB Salzburg), Martin Baturina (Dinamo), Marko Bulat (Dinamo), Ante Palaversa (Kortrijk), Niko Rak (Šibenik), Jakov-Anton Vasilj (Dinamo).

Napadači: Antonio Marin (Šibenik), Stipe Biuk (Hajduk), Denis Bušnja (Rijeka), Lukas Kačavenda (Lokomotiva), Marin Ljubičić (Hajduk), Roko Šimić (Liefering).

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

EP 2024, skupina B

1Španjolska 13:0+33
2Italija 12:1+13
3Albanija 11:2-10
4Hrvatska 10:3-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 13:0+33
2Italija 12:1+13
3Albanija 11:2-10
4Hrvatska 10:3-30

Izdvojeno

  • Ne okreći se sine...

    Piše: Petar Jenjić

    Ne okreći se sine...

    Iza nas je još jedan dan na Europskom prvenstvu koji je obilježilo igranje naših susjeda. Slovenija je, za razliku od Srbije, došla do boda...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!