Nogomet

UEFA ipak neće tužiti posljednji trojac u Superligi

HINA, Matej Kačan • utorak, 28.09.2021.
UEFA ipak neće tužiti posljednji trojac u Superligi
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Iako Real Madrid, Barcelona i Juventus službeno nisu odustali od ideje stvaranja Superlige, UEFA je odlučila kako ipak odustaje od tužbi za taj trojac klubova...

Europski nogometni savez (UEFA) odustala je od tužbe protiv madridskog Reala, Barcelone i Juventusa, tri kluba koja su još uvijek vezana za projekt europske Superlige.

Madridski sud je prošlog tjedna presudio da UEFA mora obustaviti postupak protiv spomenuta tri kluba, a krovna europska nogometna organizacija je u ponedjeljak to odlučila učiniti.

"Nakon zastoja u procesu protiv Barcelone, Juventusa i Real Madrida, povezanog s mogućim kršenjem Uefinih pravilnika u svezi s takozvanom 'Superligom', Uefino žalbeno tijelo je poništilo tužbu, kao da ona nikada nije ni pokrenuta", stoji u službenom priopćenju Europskog nogometnog saveza, čiji su čelnici procijenili da bi inzistiranje na nastavku sudskog procesa bilo kontraproduktivno. No, iz Uefe su poručili da su spremni ponovno pokrenuti sudski proces, ako bi se klubovi ponovno aktivirali i pokušali pokrenuti Superligu.

FOTO: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!