Tenis

Usprkos promjeni suparnice u zadnji tren, Konjuh u dva seta u drugom kolu Nur-Sultana

Matej Kačan • utorak, 28.09.2021.
Usprkos promjeni suparnice u zadnji tren, Konjuh u dva seta u drugom kolu Nur-Sultana

Iako je u posljednji trenutak saznala da joj se mijenja suparnica u prvom kolu Nur-Sultana, Ana Konjuh je i protiv Poljakinje odradila posao te je slavila...

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh uspješno je odradila svoje obveze u prvom kolu WTA turnira u kazahstanskom Nur-Sultanu. Premda je trebala u prvom kolu igrati protiv Bjeloruskinje Anne Blinkove, to se u posljednji tren promijenilo.

Blinkova je odustala od nastupa na turniru pa je uskočila Urszula Radwanska, lucky loser iz kvalifikacija. Konjuh je kao peta nositeljica prošla proces prilagodbe u prvom setu te je kasnije odjurila do pobjede.

Naime, Poljakinja je mnogo bolje krenula u meč pa je stigla do 4:1 u prvom setu, ali se tada Konjuh budi, vraća break zaostatka te u trinaestoj igri opet nadoknađuje 4:1 za 8:6 i 1-0.

Kad je prebrodila takve dvije krize, u drugom setu nije bilo nikakvih problema za Konjuh. Krenula je jako i povela s 5:0, a Poljakinja je uzela tek jedan gem na svom servisu za brzopoteznih 6:1 u samo pola sata drugog seta.

Konjuh će u drugom kolu igrati protiv Anastasije Gasanove koja je u dva laka seta nadvisila Yuliju Hatouku sa 6:1 i 6:1.

WTA Nur-Sultan, prvo kolo:
Ana Konjuh (Hrvatska, 5) - Urszula Radwanska (Poljska, LL) 7:6, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!