Ostali sportovi

Hearn: 'Nema razloga da Whyte ne bude sljedeći protivnik Wildera ili Furyja'

Mihaela Bradovski • utorak, 28.09.2021.
Hearn: 'Nema razloga da Whyte ne bude sljedeći protivnik Wildera ili Furyja'

Poraz Anthonyja Joshue protiv Oleksandra Usika donekle je pokvario planove Eddieju Hearnu koji je iščekivao svebritanski dvoboj između Joshue i Furyja, no otvorilo je to mogućnost za potencijalnu borbu dvojice Matchroomovih boksača za ujedinjenje titula. Do toga je ipak dalek put...

Oleksandr Usik šokirao je onaj dio sportske javnosti koji ne prati detaljnije boks, Ukrajinac je održao lekciju Anthonyju Joshui i uzeo mu pojaseve.

U Joshuinom taboru odmah su postali svjesni kako su sada u problemu, ogromna zarada koja se smiješila u potencijalnom velikom dvoboju koji su već proglašavali "bitkom za Britaniju", ipak ide na čekanje.

Joshua će se morati pozabaviti revanšom protiv Usika i nadati se da će ovaj put uspjeti doći do pobjede. S druge strane Tyson Fury potpuno je okrenut borbi protiv Deontayja Wildera.

Eddie Hearn ipak vidi jednog svog boksača kao sljedećeg protivnika Furyja mili Wildera, a riječ je o Dillianu Whyteu. Hearn smatra kako će WBC biti prisiljen postaviti Whytea za obaveznog izazivača Furyju ili Wilderu.

"Pobjednik meča između Wildera i Furyja vjerojatno će se boriti protiv pobjednika meča između Whytea i Otta Wallina. Morat će to napraviti, neće imati izbora", smatra Hearn.

Hearn se potajno nada sljedećeg ljeta borbi koja je san za Matchroom.

"U idealnom svijetu Tyson Fury pobjeđuje Deontayja Wildera i Dillian Whyte je imenovan obaveznim izazivačem. Whyte pobjedi Furyja, AJ pobijedi Usika i onda sljedeće ljeto imamo borbu Whytea i AJ-a za ujedinjenje svih titula."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!