Nogomet

Krznar: 'Genk je respektabilan protivnik, moramo trkački biti na razini'

Matej Kačan • srijeda, 29.09.2021.
Krznar: 'Genk je respektabilan protivnik, moramo trkački biti na razini'
Foto: Pixsell

Svoju najavu drugog kola Europske lige u gostima kod Genka dao je i Damir Krznar koji je poručio da Dinamo mora biti trkački moćan i spreman na ničijim loptama...

Trener Dinama Damir Krznar najavio je gostovanje Modrih u Belgiji kod Genka. Dinamo traži prve bodove u Europskoj ligi, ali će za to morati biti na visokoj razini igre.

"Izazovna utakmica protiv protivnika koji je dobio što je tražio u prvoj utakmici, puni plijen u gostima. Na nama je da isto to napravimo, ali neće biti lako. Genk je respektabilan protivnik, ali mi imamo znanja i moći, nadamo se da ćemo biti i trkački raspoloženi za pozitivan rezultat u Belgiji."

Dinamovi napadači su proradili, protiv Orijenta na Krimeji pa protiv Slavena u Koprivnici bilo je mnogo strijelaca i svi su bili raspoloženi. No, jedan od napadača nedostajat će u Belgiji.

"Veseli nas forma napadačkog dijela, svi strijelci s dinamitom. Idemo puni vjere da ćemo nastaviti niz i da će nam to biti dovoljno. Šteta zbog Denija, ušao je u dobru seriju. Ne samo zbog realizacije, već je špica koja radi, odvlači stopere i ne da im mira, daje prostora za vezne igrače. Bit će ga teško nadoknaditi, ali vjerujemo da imamo slične profile u ostalim igračima."

Dinamo nije postigao pogodak u tri europske utakmice u nizu, ali pritiska nema.

"Nekad se takve stvari dogode, nema pritiska. Znamo da možemo , pitanje je trenutka, ali vjerujemo da taj trenutak dolazi skoro."

Par riječi i o Genku.

"Brzinski raspoložena momčad, ne samo trkom, već i u kombinatorici. Vrlo dobra brzina lopte i dodavanja, morat ćemo biti trkački raspoloženi u fazi obrane. Kad osvojimo loptu, mislim da ih imamo prilike ugroziti kroz tranziciju i polukontru."

Velika prijetnja dolazi iz napada Belgijaca pa je Krznar najavio kakav Dinamo treba biti.

"Onuachu je vrlo raspoložen strijelac, ali njihova struktura igre ima vrlo kombinatorna tri igrača na malom prostoru i time smo se bavili u pripremi. Vjerujem da ćemo biti raspoloženi, trkački na nivou, u fazi ničije lopte i reposjeda. Ključ su druge lopte, jer čim više ih osvajaš, imaš više napada i više izvjesnih šansi."

Krznar je prokomentirao veliko iznenađenje u Ligi prvaka gdje je Dinamov suparnik Šerif pokazao koliko je jaka momčad.

"Teško je biti pametan, ali smo naglašavali da je Šerif ozbiljna momčad. Rijetko se vidi takva brzina u tranziciji i napadu, problem je što mi u tom trenutku nismo bili na pravom nivou. Pitanje je kakav bi danas bio sraz Dinama i Šerifa, ali po njihovoj formi u Ligi prvaka vidi se da bi opet bilo zahtjevno. No, nadam se da sad cijela Hrvatska i svijet znaju o kako se ozbiljnoj ekipi radi", zaključio je.

FOTO: Željko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!