Nogomet

Dalić: 'S Rebićem nisam komunicirao, a Stanišić se nameće kao prva opcija na desnom bočnom'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 04.10.2021.
Dalić: 'S Rebićem nisam komunicirao, a Stanišić se nameće kao prva opcija na desnom bočnom'

Danas se u Zagrebu okuplja hrvatska nogometna reprezentacija, a izbornik Zlatko Dalić izvijestio je kakva je situacija u reprezentaciji te što očekuje protiv Cipra i Slovačke...

Zlatko Dalić nema bajnu situaciju u obrambenom dijelu momčadi, ali povukao je i pričuvna rješenja. Dejan Lovren neće se pojaviti na današnjem okupljanju.

"Danas u 19 sati imamo trening i svi s popisa osim Juranovića i Lovrena trebali bi doći. Nadam se da će biti spremni za ove dvije utakmice. Luka će doći kasnije u Zagreb i malo će zakasniti. Juranović je otpao zbog ozljede, situacija je bolja, ali odluka je da ostane trenirati u klubu. Lovren je nakon reprezentacije bio bolestan deset dana i nije trenirao. Nije odigrao nijednu utakmicu za klub i dogovorili smo se da ostane u klubu i trenira. U prvih sedam dana neće biti s nama, vidjet ćemo kako će biti kasnije. Vida isto nije dugo igrao, ali je igrao za vikend, no akrtivirali smo pretpozive Ćaleta-Caru i Pongračiću koji nisu puno igrali, ali su trenirali."

U ovom ciklusu na rasporedu su dvije utakmice za razliku od prošlog u kojem su tri bile nagurane praktički u tjedan dana.

"Lakše je samo to što igramo dvije, a ne tri utakmice. Moramo biti ozbiljni i odgovorni inače će biti problema. Vidjeli smo u Rijeci koliko smo imali problema s Ciprom i moramo to shvatiti vrlo ozbiljno."

Prvi put u A reprezentaciji je Bayernov desni bočni Josip Stanišić koji bi ozljedom Juranovića trebao dobiti priliku.

"Logički je da je Stanišić sada prvi izbor na desnog bočnog. Tu imamo i Uremovića, ali možemo probati i s Brekalom u nekoj napadačkoj varijanti."

Dalić se drži one računice o potrebnom broju bodova, ali svjestan je da je to tako samo na papiru.

"Na početku ciklusa sam rekao da će 20-21 bod dovoljan, nadam se da će biti tako. Ono što je bitno, odlučujemo sami o sebi. Ne bih htio da ta zadnja utakmica u Splitu bude pod moraš. Nama je cilj otići u Katar, kako, nije bitno. Moramo si napraviti lakši put do tamo."

FIFA gura ideju o Svjetskom prvenstvu svake dvije godine, a tza ideja se Daliću ne sviđa.

"Mislim da to nije dobra ideja, posebno ne za igrače. Izgubila bi se i ta draž Svjetskog prvenstva, a mislim i da je to loša ideja za zdravlje igrača. Sada igraju 60-70 utakmica, a to bi još povećalo taj broj. Ja kao izbornik volio bih biti stalno na SP-u, ali to nije dobro za igrače."

U reprezentaciju je vraćen Josip Brekalo, a Dalić tvrdi kako s njim nikada nije bilo problema, a s Antom Rebićem nije u kontaktu.

"Nisam to odmah javno govorio, ali Brekalo nikada nije bio moj problem. U prošlom ciklusu tražio je klub, bili smo u kontaktu s Wolfsburgom i znali smo da nije u formi i da traži transfer, kasnije čim se vratio u dobru formu odmah je vraćen u reprezentaciji. Plus je što je bio korektan i shvatio je da nije pozvan zbog same forme. Neće nitko biti zakinut tko to zaslužuje igrama i ponašanjem. Nisam komunicirao s Rebićem."

Vrlo razočaran činjenicom da nije u reprezentaciji je Bruno Petković koji diže formu.

"Nikome nisam zatvorio vrata reprezentacije. Ni Petku, Rebiću, Vrsaljku, to je popis za koji samtram da je najbolji. Ako ću se puno baviti s igračima koji nisu na popisu, ići ćemo u krivom smjeru. Ne govorim o Petkoviću, nego o svima. On igra dobro i treba mi Petković kakav je bio protiv Slovačke."

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!