Ostali sportovi

Sidney Crosby imenovan za kapetana kanadske reprezentacije na ZOI u Pekingu

Branimir Korać, HINA • ponedjeljak, 04.10.2021.
Sidney Crosby imenovan za kapetana kanadske reprezentacije na ZOI u Pekingu

Generalni menadžer kanadske reprezentacije u hokeju na ledu Doug Armstrong u ponedjeljak je objavio imena trojice kapetana za Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022. godine.

Očekivano, za prvog kapetana imenovan je jedan od najboljih igrača svih vremena, 34-godišnji centar Pittsburgh Penguinsa Sidney Crosby, a uz njega dokapetani će biti centar Edmonton Oilersa, 24-godišnji Connor McDavid i branič Vegas Golden Knightsa, 31-godišnji Alex Pietrangelo.

Crosby, koji čitavu svoju karijeru u NHL-u igra u Penguinsima, u svojoj kolekciji odličja već ima olimpijska zlata (Vancouver 2010, Soči 2014), tri je puta osvajao Stanley Cup, te ima po dvije nagrade za najkorisnijeg igrača ligaškog dijela sezone te najkorisnijeg igrača doigravanja.

Pietrangelo je bio dijelom kanadske reprezentacije i u Sočiju 2014., dok je kao kapetan osvojio Stanley Cup sa Saint Louis Bluesima 2019.

McDavid je u svojoj kratkoj karijeri već osvojio dva naslova najkorisnijeg igrača ligaškog dijela sezone te tri naslova najboljeg strijelca NHL lige.

Olimpijski hokejaški turnir u Pekingu, na kojemu će se nakon osam godina vratiti i NHL igrači, održat će se od 9. do 20. veljače sljedeće godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!