Rukomet

Šoštarić: 'Ukrajina ima veliku povijest rukometa, ali imamo viziju kako igrati'

Branimir Korać • srijeda, 06.10.2021.
Šoštarić: 'Ukrajina ima veliku povijest rukometa, ali imamo viziju kako igrati'

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija sutra u Rijeci dočekuje Ukrajinu na startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Protivnik je neugodan, ali Hrvatska ima kvalitetu...

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Nenad Šoštarić zadovoljan je u kakvom su stanju igračice doputovale na okupljanje.

"Cure su kvalitetno spremne, dolaze iz jakih klubova izvana i Hrvatske i tu nema problema. Moramo biti maksimalno pokretljivi i borbeni te da ovisno o protivniku imamo u jednom trenutku dovoljnu dubinu, u drugom trenutku dovoljnu širinu u obrani i od toga sve kreće. To nam je donijelo i medalju na Euru."

Ukrajina je vrlo neugodan protivnik, ali Šoštarić ju je dobro proučio.

"Imamo mi i u Hrvatskoj primjera sjajnih ukrajinskih igračica koje su igrale kod nas od Pasičnik, Garnusove, Zubko... Ukrajina ima povijest rukometa, dolazi s devet igračica koje igraju van Ukrajine. Irina Glibko je sjajna igračica u europskim uvjetima, dolazi iz Valcee, imaju i dva sjajna desna krila, dva vrlo kvalitetna vratara iz Njemačke i Mađarske, to je vrlo respektabilna ekipa, ali imamo viziju kako će one igrati i na nama je da pokažemo maksimum."

Nakon dugo vremena Hrvatska će igrati pred svojim navijačima.

"Sigurno je da će curama biti ugodnije igrati pred navijačima, pogotovo tu na Zametu gdje ih je pet odraslo. To je pozivnica za sve Riječane i ljubitelje rukometa da pozdrave ove djevojke prvi put nakon Europskog prvenstva jer je i onaj Croatia kup bio zatvorenog tipa."

Jedan od glavnih hrvatskih aduta bit će Ćamila Mičijević.

"Meni je velika čast biti opet s ovom ekipom. Vraćamo se u centar Zamet i to je posebna čar. Ukrajina je jako neugodan protivnik, ali smatram da je sve na nama i ako odigramo onako ozbiljno i agresivno kako smo navikli, mislim da nećemo imati previše problema."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!