Nogomet

Spektakl u Torinu: Francuska u sjajnoj utakmici preokretom svladala Belgiju!

Branimir Korać • četvrtak, 07.10.2021.
Spektakl u Torinu: Francuska u sjajnoj utakmici preokretom svladala Belgiju!

U velikom finalu Lige nacija igrat će Španjolska i Francuska. Nakon što je Španjolska zaustavila talijanski niz i slavila u prvom polufinalu Lige nacija, u drugom polufinalu Francuska je preokretom i golom u 90. minuti svladala Belgiju s 3:2...

Dva potpuno različita poluvremena u Torinu. Francuska je u prvom poluvremenu bila neučinkovita i nije izgledala dobro, na odmoru je već zaostajala 2:0, a onda je u nastavku zaigrala puno bolje, napravila preokret i na kraju ipak slavila.

Belgija je prva reprezentacija na Fifinoj ljestvici, ali bez obzira na silnu kvalitetu, nikako ne dolazi do finala velikih natjecanja i velikog rezultata. Ima tek dva finala, ono Europskog prvenstva 1980. godine te Olimpijskih igara 1920., ova generacija nije mogla bolje od trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Činilo se da će napokon ući u borbu za titulu, posebno nakon prvog poluvremena u Torinu. Vodila je 2:0, Francuska je već neko vrijeme daleko od svojih pravih izdanja i sve je išlo u prilog Belgiji. Međutim onda su Francuzi odigrali svoje najbolje poluvrijeme u dugo vremena i potpuno okrenuli dvoboj.

Već u četvrtoj minuti Belgija je imala sjajnu priliku za vodstvo, ali Lloris je odlično obranio pokušaj De Bruynea.

Uslijedilo je mirnije razdoblje igre, dosta oprezno s obje strane, sve do 37. minute. Lloris nije najbolje reagirao nakon udarca Carrasca koji mu je zabio u bliži kut i doveo Belgiju do prednosti.

Tri minute kasnije Belgija povećava prednost. Romelu Lukaku primio je loptu i sjajno se oslobodio čuvara, došao iskosa pred Llorisa i snažnim udarcem i bliži gornji kut povećao vodstvo.

Francuzi više nisu imali pravo na čekanje i krenuli su snažno od početka drugog dijela. Belgija je više razmišljala o tome kako zadržati prednost nego kako napasti i to joj se osvetilo.

U 62. minuti Francuska smanjuje zaostatak. Mbappe se poigrao s belgijskom obranom, proigrao Benzemu, a on rutinski zabija.

Niti pet minuta kasnije kazneni udarac za Francusku. Tielemans je srušio Griezmanna, VAR je potvrdio prekršaj, a Mbappe je poravnao na 2:2.

Nakon toga su i Belgijci shvatili da moraju nešto odigrati jer će inače potonuti u poraz. U 86. minuti dobra akcija Belgije, ubačena lopta za Lukakua koji zabija gol, ali VAR pomaže u potvrđivanju zaleđa.

Odmah nakon toga Francuzi dobivaju slobodni udarac na nekih 20 metara, izveo ga je Pogba i pogodio gredu.

No nisu dugo Francuzi čekali na pogodak. U 90. minuti loptu na rubu kaznenog prostora primio je Theo Hernandez, namjestio se na lijevu nogu i lijepo pogodio poluvisoko u sam kut.

Francuska je stigla do preokreta i zadržala bez problema to vodstvo do kraja susreta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!