Tenis

Petra Martić glatko poražena od druge nositeljice u drugom kolu Indian Wellsa

Branimir Korać • subota, 09.10.2021.
Petra Martić glatko poražena od druge nositeljice u drugom kolu Indian Wellsa

Petra Martić nije izborila treće kolo velikog turnira u Indian Wellsu. Martić je poražena od Ige Swiatek za manje od 75 minuta...

Četvrta igračica svijeta i druga nositeljica turnira u Indian Wellsu, Iga Swiatek, bila je prejaka za Petru Martić u drugom kolu. I da je Petra u najboljoj formi, imala bi velikih problema protiv Swiatek, a ovako je posao Poljakinje bio olakšan.

Petra je od početka meča bila u podređenoj poziciji, Swiatek je dominirala i na kraju je očekivano prošla dalje.

Poljakinja je sjajno otvorila meč, povela je s 5:0, Martić je nakon toga uspjela uzeti jedan gema da bi Swiatek ubrzo dovršila posao. U tom prvom setu Martić je na servisu Swiatek ukupno osvojila samo četiri poena dok je s druge strane Swiatek imala čak osam break lopti.

U drugom setu slična situacija. Swiatek ponovno kreće s dvostrukim breakom i od tog trenutka Martić se nije uspjela približiti. Napravila je dva breaka do kraja seta, ali to je malo značilo kada je četiri puta izgubila svoj servis.

Na kraju je Martić imala samo 46 posto ubačaja prvog servisa i tek 45 posto osvojenih poena nakon ubačenog prvog servisa. Ukupno je došla do tri break lopte i realizirala njih dvije dok je Swiatek imala čak 14 prilika i iskoristila šest.

Indian Wells, drugo kolo:
Iga Swiatek (Poljska, 2) - Petra Martić (Hrvatska) 6:1, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!