Nogomet

Bišćan: 'Bilo je teško protiv Norveške, ali zato je pobjeda slađa'

Mihaela Bradovski • subota, 09.10.2021.
Bišćan: 'Bilo je teško protiv Norveške, ali zato je pobjeda slađa'
Foto: Pixsell

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija svladala je u Varaždinu Norvešku s 3:2 i tako zadržala stopostotan omjer u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo...

Igor Bišćan očekivao je tešku utakmicu, igru Norveške kakvu je i prikazala, a na kraju je bio zadovoljan iamko si je Hrvatska komplicirala život poklonima Norvežanima.

"Teška utakmica. Znali smo što nas čeka i na koji način protivnik igra te koje su mu kvalitete, a to se i pokazalo. Jako dobro smo otvorili i poveli te bih rekao da smo u prvom poluvremenu izgledali dosta dobro te se utakmica odvijala onako kako nama odgovara. Kada smo primili gol malo smo se pogubili, oni su osjetili da je tu utakmica još uvijek otvorena, međutim mi smo ga još jednom zabili i to obično znači da bi se utakmica mogla primiriti, ali poklanjamo im ponovno gol i do kraja utakmice smo strahovali. Stvarno su nezgodni s hrpom tih dugih lopti, to sve treba obraniti. U drugom poluvremenu imali smo čak i bolje i veće šanse nego u prvom kada smo zabili dva gola, ali nismo u tim izlascima uspjeli poentirati što bi vjerojatno onda i nama donijelo neku mirnoću. Bilo je teško, ali zato je slađe. Vrijedna tri boda protiv protivnika koji će se sigurno do kraja boriti za prolaz. Zadovoljan sam trudom, zajedništvom, nekim stvarima u igri koje je bilo nužno odraditi, to je onaj dio koji nije najljepši, ali smo se morali prilagoditi."

Hrvatsku očekuje lakši protivnik u sljedećem kolu, a Bišćan je uvjeren kako neće doći do opuštanja kod njegovih igrača.

"To jesu mladi dečki i oni tek trebaju postati prekaljeni profesionalci, ali mislim da su ove njihove izvedbe do sada pokazale da su ozbiljni, odgovorni i mislim da su ova pobjeda i sav uložen trud jako vrijedni i treba to potvrditi. Bilo bi šteta da to ne potvrdimo u utakmici protiv protivnika koji nije na našoj razini, ali s druge strane bolji od onoga što je pokazao u Velikoj Gorici. I tamo smo dobro ušli u utakmicu i na neki način ih uzdrmali i od toga se nisu oporavili do kraja utakmice. Svjesni smo da smo bolji, ali neće biti jednostavno nakon dugog puta tamo i potrošnje na ovoj utakmici. Neće to biti lagan posao i mi ćemo napraviti sve da i dečki to shvate i onda bi trebalo biti sve u redu."

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!