Nogomet

Švedska nastavlja lov za Španjolskom, Ukrajina slavila nakon pet remija

Matej Kačan • subota, 09.10.2021.
Švedska nastavlja lov za Španjolskom, Ukrajina slavila nakon pet remija

Drugi subotnji termin europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru donio je pet susreta, a većih iznenađenja nije bilo...

Nakon pet vezanih remija u skupini D kvalifikacija za SP 2022., nogometaši Ukrajine napokon su stigli do prve pobjede. U direktnom dvoboju za preuzimanje druge pozicije na tablici Ukrajinci su svladali Finsku u Helsinkiju s 2:1.

Golovi su padali u prvom poluvremenu. Vrlo rano, već u četvrtoj minuti susreta je goste u vodstvo doveo Andrij Jarmolenko, a izjednačio je Teemu Pukki u 29. No, novi remi ipak nije upisan jer je u 34. Roman Jaremčuk pogodio za 2:1.

U skupini B se od neugodnog poraza o Grčke brzo oporavila Švedska koja i dalje gaji ambicije za prvim mjestom. Šveđani su ugostili Kosovo te su lako slavili s 3:0, a zabijali su Emil Forsberg, Alexander Isak te Robin Quaison.

U istoj je skupini Grčka vrlo kasno stigla do pobjede. Gruzija je odolijevala 89 minuta, ali je u 90. s bijele točke zabio Anastasios Bakasetas da bi u nadoknadi pobjedu zapečatio Pelkas. Grci su tako nakon tri remija povezali dvije pobjede te su treći s devet bodova, a Šveđani imaju 12, bod manje od Španjolske. Na dnu je Gruzija s jednim bodom iza Kosova s četiri.

Najuzbudljivije je bilo na susretu u skupini F gdje je Škotska kod kuće preokretom svladala Izrael. Sjajnim pogotkom u 5. minuti je Eran Zahavi doveo goste u vodstvo, a izjednačenje Andrewa Robertsona poništio je Munas Dabbur.

Činilo se da Škoti nemaju sreće kad je Lyndon Dykes zapucao šansu s bijele točke da do poluvremena opet izjednači, ali je uspješniji bio u 57. minuti kad je ipak zabio za 2:2. Pobjedu Škotima donio je Scott McTominay, vrlo kasno u četvrtoj minuti nadoknade.

Uvjerljivo je u Azerbajdžanu slavila Irska koja je na pogon Calluma Robinsona s dva gola i jednim Chiedozieja Ogbenea stigla do prve pobjede i petog boda u skupini A.

Kvalifikacije za SP 2022.:
Azerbajdžan - Irska 0:3
Finska - Ukrajina 1:2
Gruzija - Grčka 0:2
Škotska - Izrael 3:2
Švedska - Kosovo 3:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!