Nogomet

Modrić: 'Imamo puni respekt prema Slovačkoj, ali mi gledamo sebe'

Branimir Korać • nedjelja, 10.10.2021.
Modrić: 'Imamo puni respekt prema Slovačkoj, ali mi gledamo sebe'
Foto: Pixsell

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić ističe kako Hrvatska respektira Slovačku bez obzira što su Slovaci vrlo daleko od prolaza, ali ističe i kako Hrvatska u ovom susretu mora gledati sebe...

Hrvatska je napravila novi korak prema plasmanu na Svjetsko prvenstvo pobjedom na Cipru dok je Slovačka u jako teškoj situaciji i šanse za prolaz su joj vrlo male.

"Ne treba nas puno brinuti situacija Slovačke koja nema puno šansi za plasman, ali to ne znači da nije velika ekipa. Imamo puni respekt prema njoj od prije, ali mi trebamo gledati sebe i gledati kako da dođemo do tri boda i približimo se našem cilju", ističe Luka Modrić.

Hrvatska je odradila velik posao u prošlom ciklusu kada je u tri utakmice i bez Modrića skupila sedam bodova.

"Ekipa je napravila veliki posao, osvojili smo sedam bodova u tri jako teške utakmice. Dečki su bili na visokoj razini i naravno kada se pobjeđuje, odmah je atmosfera bolja. Sama igra je ohrabrenje i vjerujem da ćemo nastaviti u istom tonu."

Gostovanje u Osijeku uvijek je ugodno, Hrvatska tu ima veliku podršku i igra dobro.

"Ovdje se ugodno osjećamo, sretni smo što smo ovdje i što će biti navijača. Osjeti se koliko nas ljudi vole i koliko nam daju podršku, to nam puno znači i vjerujem da ćemo nastaviti u toj simbiozi. Što se tiče jedanaesterca, naravno da sam opet spreman preuzeti odgovornost ako izbornik to dopusti."

Luka Modrić i ove godine nominiran je za Zlatnu loptu što je velika čast.

"Lijepo je opet biti nominiran, to je najposebnija individualna nagrada koju igrač može osvojiti. To je velika čast i lijepo priznanje za moje igre u prošloj sezoni."

FOTO: Željko Lukunić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!