Ostali sportovi

Odbojkaši i odbojkašice odradili drugo kolo, favoriti bez izgubljenog seta

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 11.10.2021.
Odbojkaši i odbojkašice odradili drugo kolo, favoriti bez izgubljenog seta
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

U drugom kolu Superlige odbojkaša i odbojkašica nije bilo iznenađenja. Favoriti su uglavnom bilježili pobjede bez izgubljenog seta...

U drugom kolu Superlige odbojkaša favoriti su opravdali svoju ulogu i osvojili maksimalne bodove. Mladostaši, aktualni prvaci Hrvatske, u gostima kod novaka u Superligi, momčadi Gorice, slavili su s 3:0 (10, 22, 16) za 67 minuta igre, dok je do prvacima Mursi Osijek trebalo četiri minute više da s identičnih 3:0 (13, 17, 22) pobijede Rijeku.

Ivan Matoković, korektor Murse Osijek nakon susreta izjavio je: "Očekivali smo pobjedu u tri seta. Imali smo manjih problema u trećem setu jer smo puno rotirali. Trebalo je da se malo zagrijemo, što je Rijeka iskoristila, no kod 15:19 smo uhvatili ritam i nismo dozvolili da se utakmica produži."

I Split je s maksimalnih 3:0 (15, 16, 22) pobijedio kod kuće Sisak, a u susjedstvu, u Kaštelima je Ribola dosta teže, za 90 minuta, ali također s maksimalnih 3:0 (24, 23, 20) pobijedila Kitro Varaždin u svakako najjačoj utakmici ovog kola.

Nakon utakmice trener Ribola Kaštela Ivan Rančić izjavio je: "Čestitam svojoj ekipi na pobjedi, u još jednoj utakmici bez izgubljenog seta. Moram priznati da smo još uvijek u grču, još uvijek se tražimo, ali siguran sam da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu. Veseli me ambicija Varaždinaca koji su najavili pobjedu u ovom susretu, što ide u prilog tvrdnji da će liga biti sve jača i izjednačenija. Mi smo danas dobili možda malo na mišiće, ali veseli me zajedništvo i dobra atmosfera u ekipi koja će nam biti potrebna za najveći derbi hrvatske odbojke, koji nas čeka u sljedećem kolu protiv zagrebačke Mladosti."

Trener gostujuće momčadi Kitro Varaždina, Marko Orsolić zaključio je poslije utakmice: "Jako teška utakmica, iako rezultat od 3:0 sugerira suprotno. U prvom setu smo napravili nekoliko pogrešaka, umjesto da povedemo 1:0, izgubili smo set. Nakon toga se sve okrenulo na stranu domaćina. Čestitke i jednoj i drugoj ekipi na dobroj utakmici. Proanalizirat ćemo gdje smo griješili i okrećemo se novim izazovima i nadamo se pobjedama."

I da sve ostane u istom ritmu, pobrinuli su se odbojkaši Centrometala, kojima su za pobjedu nad Marsonijom od 3:0 (19, 20, 16) trebale 73 minute, dok su u nedjeljnoj utakmica Zadra i Rovinja slavili gosti s 3:0 (14, 19, 25), pa je tako Zadar trenutno uvjerljivo posljednji bez boda iz četiri do sada odigrana susreta.

Nakon drugog kola vodeća je Mladost koja je odigrala tri susreta i ima devet bodova, druga je Mursa Osijek sa šest bodova iz dva susreta, koliko ima i trećeplasirana Ribola Kaštela. Četvrti je Centrometal s tri boda, peti Rovinj također s jednom pobjedom, a šesto plasirani Kitro Varaždin predvodi skupinu klubova s po jednom pobjedom i porazom, dok su pri dnu, od desetog mjesta naniže, bez bodova, Rijeka i Gorica te spomenuti Zadar.

Kod odbojkašica, Marina Kaštela su još tijekom tjedna pobijedile Brda s 3:0 (13, 7, 10), a i Dinamo je u prvoj subotnjoj utakmici također lako izašao na kraj u gostima kod novakinja u Superligi, ekipe Velog Vrha, pobijedivši 3:0 (20, 21, 16).

Istim rezultatom 3:0 (16, 18, 15) je i Mladost očekivano u posljednjem susretu kola, u nedjelju, pobijedila Dubrovnik, ekspresno za 65 minuta igre.

Mirta Freund, srednja blokerica Mladosti, koja je u ovom susretu imala deset poena, izjavila je: "Dobro smo ušle u utakmicu i držale ritam. Stisnule smo ih servisom i držale razliku. Imamo puno utakmica ove sezone i cilj nam je da svi igramo, što smo sada i pokazale na djelu."

Tri su pak susreta drugog kola otišla u pet setova. U Vukovaru je domaća ekipa Enna Vukovar tek nakon 139 minuta igre pobijedila Rijeku CO s 3:2 (37:35, 23:25, 26:28, 25:22, 15:11). No, tu ne staje dramatika, jer je i Split kao domaćin savladao Kaštela s 3:2 (25:19, 19:25, 19:25, 25:18, 15:11), nakon 120 minuta igre, te Karlovac s 3:2 (28:26, 23:25, 29:31, 25:19, 15:11) kod kuće dobio Osijek, u utakmici koja je trajala 136 minuta čiste igre.

Ines Curman, iz domaće ekipe Karlovca zaključila je: "Dale smo sve od sebe. Ekipa Osijeka je stvarno dobra u svim segmentima igre, ali mislim da smo zasluženo pobijedile i ako nastavimo ovako raditi i budemo kompletne u slijedećim utakmicama, vjerujem da nećemo imati problema. Hvala karlovačkoj publici koju smo napokon dočekale u velikom broju na tribinama, na zdušnom navijanju i velikoj podršci."

U vodstvu su nakon drugog kola Superlige Marina Kaštela, Dinamo i Mladost s po dvije pobjede i šest bodova, dok su trenutno pri dnu Brda i Dubrovnik bez bodova. Uzgred, Mladost je u subotu u subotu u Domu odbojke u okviru Srednjeeuropske MEVZA lige pobijedila Marinu Kaštela s 3:0 (19, 23, 27).

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!