Vodeni sportovi

Jadran i Mladost odlučuju o drugom hrvatskom predstavniku u skupini Ligi prvaka

Branimir Korać • ponedjeljak, 11.10.2021.
Jadran i Mladost odlučuju o drugom hrvatskom predstavniku u skupini Ligi prvaka
Foto: Pixsell

Održan je ždrijeb trećeg kruga kvalifikacija Lige prvaka vaterpolista. Nakon ždrijeba jasno je kako će Hrvatska imati dva predstavnika u grupnoj fazi, Jugu će se pridružiti Jadran ili Mladost koji igraju međusobno...

Nakon što su uspješno odradili posao u drugom krugu kvalifikacija Lige prvaka, Jadran iz Splita i zagrebačka Mladost danas su se našli u ždrijebu zadnjeg kvalifikacijskog kruga.

Kuglice su ih međusobno spojile i kroz dva susreta odlučit će tko će se pridružiti Jugu u grupnoj fazi.

Jug je smješten u skupinu B, a Jadran ili Mladost bit će smješteni u skupinu A u kojoj se nalaze Ferencvaros, Barceloneta, Olympiakos, Dinamo iz Tbilisija, Novi Beograd, Radnički Kragujevac te bolji iz dvoboja Brescije i Barcelone.

Prvi susret na rasporedu je 16. listopada u Splitu, a četiri dana kasnije igrat će se uzvrat u Zagrebu. Jadran ulazi u ove dvoboje kao favorit, ali Mladost se ne predaje.

"Sport je lijep zato što je nepredvidljiv i pun iznenađenja. Imamo mladu, poletnu i radničku momčad, a za ove mlade igrače bit će to veliko iskustvo. S Jadranom ćemo u osam dana odigrati tri utakmice i ovo nam je velika prilika za stjecanje tog iskustva", istaknuo je Zoran Bajić za službenu stranicu Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Trener Jadrana Mile Smodlaka ne bježi od uloge favorita, Mladost je bila poželjan protivnik, neki od glavnih aduta Mladosti prošlih sezona poput Bukića i Harkova sada su u Jadranu, ali oprez je potreban.

"Iskreno, Mladost još nismo gledali, ali s obzirom na sve odlaske, mi smo tu veliki favoriti. Mladost se sigurno neće predati i morat ćemo se pripremiti, ali zadovoljni smo ždrijebom, na papiru je Mladost ipak najlakši protivnik. No nisam bio uvjeren niti da će proći skupinu u kvalifikacijama pa je uspjela i zato moramo biti oprezni."

U ostalim susretima sastaju se Szolnok - OSC, Savona - Crvena zvezda i Barcelona - Brescia.

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.10.2021. u 10:32
    sretno jadranaši
    Obrisan korisnik