Nogomet

Dalić: 'Kvalifikacije su uvijek teške, ali nadamo se u Splitu riješiti plasman'

Matej Kačan • ponedjeljak, 11.10.2021.
Dalić: 'Kvalifikacije su uvijek teške, ali nadamo se u Splitu riješiti plasman'
Foto: Pixsell

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić prokomentirao je remi reprezentacije protiv Slovačke te je poručio da je zadovoljan pristupom i igrom te da se nada rješenju plasmana na Poljudu...

Iako je reprezentacija remizirala sa Slovačkom i izgubila vrh tablice, izbornik Zlatko Dalić nije bio utučen. On je svjestan da je pristup bio na razini i da i dalje sve ima u svojim rukama.

"Nemam što zamjeriti igračima, mogu im samo čestitati. Imali smo borbenost, htijenje i želju. Hvala i navijačima koji su nas nosili po ovakvom vremenu. Da, primili smo olako dva pogotka, imali smo i puno dobrih situacija, dosta toga smo i promašili. Tu je bod i idemo dalje."

Hrvatska je stvorila dosta šansi, ali ovaj put nije zabijala pa se i ta realizacija nameće kao problem. No, ovaj put je i obrana bila lošija nego u zadnjim utakmicama.

"Imali smo dosta dobrih šansi, ali ono što je prije ulazilo u gol sada nije. Ali, to je nogomet. Za mjesec dana ćemo biti bolji, igrači na dijelu realizacije moraju poraditi i u klubovima. Imali smo posjed i inicijativu, pet-šest stvarno dobrih prilika. Eto, nismo pet-šest utakmica primili gol, danas smo primili dva prelagano."

Izbornik nije opet pogledao situaciju oko poništenog pogotka Nikole Vlašića kod kojeg je ipak bilo zaleđa.

"Nisam to vidio i zaista ne znam o čemu se radilo. Eto, to je taj VAR. Emocije su bile prisutne pa te onda ohladi, ali i to je nogomet, moramo se nositi i s time. Moramo dalje, što ćemo sad. Sve je u našim rukama, to smo i htjeli, uvijek imamo te teške kvalifikacije, ali nadam se da ćemo u Splitu riješiti plasman u Katar, iako će biti teško i bit će borbe. Hvala još jednom navijačima, ovako nas nositi po kiši, mislim da uz njih u Splitu možemo napraviti ono što želimo", zaključio je izbornik.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!